Två anledningar att åka till Uppsala

I nästa vecka åker jag till Uppsala, av (minst) två anledningar.

På onsdagen ska jag medverka på en populärvetenskaplig konferens som heter ”Forskning pågår… om funktionshinder”. Den arrangeras av Centrum för forskning om funktionshinder vid Uppsala Universitet och Regionförbundet och vänder sig till praktiskt verksamma inom funktionshinderområdet, ledare och förtroendevalda i kommun och landsting, brukarorganisationer, forskare och andra berörda. Fokus ligger på FN’s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar och hur den efterlevs. Det går rykten om att salen som rymmer 240 personer är fullbokad.

Forskning pågår om funktionshinder

Sedan, på torsdagen och fredagen ska jag medverka vid en nätverksträff med Svenska nätverket för handikappforskare. Utöver själva nätverksmötet har arrangörerna ordnat ett seminarium för oss som är doktorander inom handikappområdet. Vi har fått ta del av varandras texter och under seminariet blir det diskussioner om dem. Det ska bli väldigt roligt, inte minst för att jag kommer få många värdefulla synpunkter på min första artikel. Vi är flera doktorander som åker tillsammans från Högskolan i Halmstad, så det blir också ett tillfälle för oss att umgås.

Dessutom gillar jag Uppsala och ser fram emot att hinna träffa några goda vänner som finns där. Det blir en rolig vecka!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *