Andra gången gillt?

Artikel nummer två är inskickad (igen)!

Jag skriver en så kallad sammanläggningsavhandling. Det betyder att avhandlingen består av (i mitt fall) fyra separata artiklar som ska publiceras var för sig i vetenskapliga tidskrifter (och sedan ska de knytas ihop till en helhet i den så kallade ”kappatexten”).

Att få sin forskning publicerad i en vetenskaplig tidskrift är en invecklad och långdragen procedur. Texten ska bedömas av (för mig anonyma) granskare och redaktionen ska säga sitt. Antingen (vilket typ aldrig händer) kan artikeln bli accepterad rakt av, eller så kan man få veta vilka (större eller mindre) ändringar man behöver göra. Eller så kan den helt enkelt bli avfärdad direkt – vilket var det som hände en av mina artiklar för inte så länge sedan.

Jag hade skickat in den till en tidskrift, men fick tillbaka den med meddelandet att de inte ville publicera den. Lösningen då är att arbeta om texten och skicka till någon annan tidskrift och sedan hoppas på bättre tur där. Och nu, alldeles nyss, skickade jag in den till den nya tidskriften! Det har inneburit ganska mycket arbete att anpassa den efter reglerna som den nya tidskriften har (för de skiljer sig ju såklart från den första tidskriften), så det känns jätteskönt att kunna avsluta veckan genom att säga: ”Submitted!”.

Nu ska jag fira med glass i den härliga sommarsolen.

En tanke kring ”Andra gången gillt?

  1. Pingback: Aphasia Online| Högskolan i Halmstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *