Tidningen ”Forskning om funktionshinder pågår” skriver om min avhandling

Saxat ur ”Forskning om funktionshinder pågår” nr 2 2020.

I det senaste numret (2, 2020) av tidningen ”Forskning om funktionshinder pågår” finns en artikel om min avhandling! Det känns roligt att den uppmärksammas där. Rubriken på artikeln är ”Problematiskt att personer med afasi inte får komma till tals” vilket syftar på den del av avhandlingen där jag har studerat hur personer med afasi framställs i svenska tidningstexter. De kommer sällan till tals själva, och när deras berättelser presenteras är det oftast i form av framgångssagor. Det är problematiskt eftersom många personer med afasi riskerar att inte känna igen sig i den typen av berättelser. Läs mer i artikeln!

”Forskning om funktionshinder pågår” finns som pdf hos Centrum för forskning om funktionshinder vid Uppsala universitet. Numret där artikeln om min avhandling finns går att hitta som pdf här: https://cff.uu.se/digitalAssets/118/c_118645-l_3-k_fofp_nr-2_2020_webb.pdf

Och här finns tidigare nummer av tidningen: https://www.cff.uu.se/Tidskrift_/

Missa inte heller möjligheten att prenumera på tidningen. Den är kostnadsfri och kommer ut fyra gånger varje år. Du kan välja att prenumerera på papperstidningen eller på pdf-versionen (vilket redaktionen helst ser att du gör, inte minst av miljöskäl).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *