Digital week i Hylte

”All digital week” är en europeisk kampanjvecka för ökad digital delaktighet. I Hylte slog man stort på trumman och hängde på kampanjveckan genom att arrangera ”Digital week”. Digga Halland var såklart på plats för att prata om hur vi arbetar med en ökad digital delaktighet bland våra medarbetare inom vård och omsorg i Halland.

På bild från vänster: Madeleine Solenhill (Digitaliseringschef i Hylte kommun), Lena German Millberg (Projektledare Digga Halland), Anders Dryselius (Utvecklingsstrateg digitalisering i Hylte kommun) och Christer Grähs (Arbets- och näringslivschef i Hylte kommun).

Digga Halland var med under torsdagens minimässa och förde dialog med besökare till mässan om ökad digital delaktighet. Besökarna var en blandad skara som utgjordes av invånare i Hylte kommun och medarbetare inom kommunens olika verksamheter. Digga Halland passade på att ställa lite frågor till besökarna, bland annat hur väl de kände till olika exempel på välfärdsteknik.

I samband med kampanjveckan smygöppnade Hylte upp dörrarna för kommunens Digidelcenter- en mötesplats där kommuninvånarna kommer få hjälp och stöd från kommunen vid användandet av digitala verktyg/tjänster/hjälpmedel. Det är en satsning för ”digital kompetens på lika villkor”.

Digga Hallands medverkan på minimässan var ett bra komplement till all teknik som visades upp. Vi är ”andra sidan av myntet” vilket är användandet av tekniken. Utan att vi har kunskap om hur tekniken fungerar och kan användas, så kommer den inte till nytta. Detta gav projektet extra slagkraft i sammanhanget.

För vidare läsning:
Program Digital week i Hylte
Nyhet Hylte kommun: ”Boka veckan”

Information om Minimässan, där Digga Halland medverkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *