”Vi har redan introducerats i den digitala världen”

Så låter en kort sammanfattning av den förväntan på projektet som hänger i luften i Varbergs kommun. De har under ett års tid testat trygghetskameror och ska nu implementera tekniken i fler verksamheter och på fler boenden. I samband med detta kommer personalen att utbildas. Utöver kameror kommer annan digital välfärdsteknik att testas och personalen få utbildning för att öka sin digitala kompetens.

I Varbergs kommun har man inom ramen för sitt delprojekt valt att arbeta med att testa välfärdsteknik. De har utsett tre olika testboenden där de kommer arbeta med att ta fram en modell och rutiner för hur nya idéer eller digitala verktyg ska hanteras när de har installerats. Boendena som är utvalda är tre äldreboenden, en servicebostad, en LSS bostad och en daglig verksamhet. Personalen kommer att få använda välfärdsteknik och utvärdera hur de fungerar i praktiken.

I filmen berättar Anna-Lena Junghov, delprojektledare för Varbergs kommun, om den satsning de gör i Varberg och vad projektet Digga Halland betyder för verksamheterna. Vi får även lära känna Marika Andersson, som är enhetschef i Varbergs kommun, vars personal sedan en tid tillbaka har fått arbeta med digital teknik.

– Vi har redan introducerats i den digitala världen och vi kan arbeta med det som ett fantastiskt redskap.
Marika Andersson, Enhetschef

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *