”Hoppas att vi sår ett frö till förändring”

Kungsbacka kommun har utsett tio (10) digitaliseringscoacher inom vård- och omsorgsförvaltningen som tillsammans ska inspirera, utbilda och hjälpa andra kollegor att utveckla sin digitala kompetens. Det ska de göra genom att testa olika tekniska lösningar och ta hand om idéer om hur arbetssätt kan digitaliseras.

 

I filmen får vi ta del av delprojektledarens förklaring av den lokala kompetensutvecklingsinsats i Kungsbacka som ska göras. Hon berättar om bakgrunden och behovet till insatserna och lyfter förväntningarna på projektet och dess resultat. Här får vi också höra några av digitaliseringscoacherna berätta om hur de ser på sin roll och hur de hoppas på att göra skillnad som digitaliseringscocher. Pernilla Espling Ek (en av digitalsieringscoacherna) säger i filmen att:

”Jag hoppas vi sår ett frö till förändring. Förändring tar väldigt lång tid, men vi måste förenkla, förbättra och optimera”.

Filmen utspelar sig under ett utbildningstillfälle då Kungsbackas digitaliseringscoacher träffades i grupp för att diskutera digitaliseringen i stort och hur den påverkar vård-  och omsorgssektorn och deras arbetsuppgifter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *