Kickoff för Varbergs testboenden

Ballonger, fjäderboor, mellomusik och glada skratt infann sig på plats när Varbergs kommun anordnade en kickoff för medarbetare och kunder i samband med att testboenden i Digga Halland nu kör igång. Representanter från projektledningen var på plats för att fira tillsammans med Varbergs medarbetare.

På bild: Louise Pihlgren, Anna Ginsthammar och delprojektledaren Anna-Lena Junghov.

Som lokal aktivitet ska Varbergs kommun arbeta med att testa välfärdsteknik som deras delprojekt. De har utsett tre olika testboenden där man kommer arbeta med att ta fram en modell och rutiner för hur nya idéer eller digitala verktyg ska hanteras när de har installerats. Boendena som är utvalda är tre äldreboenden, en servicebostad, en LSS-bostad och en daglig verksamhet där personal kommer att få använda välfärdsteknik och utvärdera hur de fungerar i praktiken. De är just dessa boenden som firar med pompa och ståt under kickoffen.

Louise Pihlgren, stödassistent på Ankarvägen, daglig verksamhet och Anna Ginsthammar, metodutvecklare, hade tillsammans med andra kollegor styrt upp kickoffen där testboenden  firade uppstarten tillsammans via länk. Louise och Anna berättade att de digitala verktyg som finns på boenden idag möjliggör en annan delaktighet för deras kunder men också för dem själva.

– Framöver kommer vi till exempel kunna visa teaterföreställningar för ett annat boende genom videosamtal, vilket bara är ett exempel på hur digitala verktyg/tjänster/hjälpmedel ger oss nya möjligheter.”

Läs Varbergs nyhet om deras kickoff

Här kan du även se en film från testboendens kickoff:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *