Projektet förlängs ett halvår

Digga Halland har beviljats en förlängning som innebär mer tid åt att arbeta med digitalisering inom vård och omsorg. Projektet skulle avslutats under sommarmånaderna, men tar nu sikte på ytterligare ett halvår med aktiviteter. Nytt slutdatum är satt till nästa år.

Medarbetare inom vård och omsorg i Halland får utbildning för att stärka sin digitala kompetens.

Digga Halland, som skulle ha avslutats i juli 2020, förlängs ytterligare sex månader för att möjliggöra att den digitala kompetensen hos vård- och omsorgspersonal i Halland stärks ytterligare. I praktiken innebär det bland annat att fler medarbetare kan göra Digga Hallands webbutbildning. Genom en förlängd satsning kan arbetet fortsätta med att involvera medarbetarna och göra dem delaktiga i den digitala utvecklingen. Likaså ges möjlighet att ta vara på alla kunskaper och erfarenheter som hittills har genererats under projektet, så att nya arbetssätt, metoder och digitala lösningar kan implementeras i ordinarie verksamhet.

– Det är väldigt glädjande besked om förlängd projekttid. Det ger oss möjlighet att arbeta vidare med Digga Hallands resultat och omsätta resultat i handlingsplaner för mer långsiktig effekt. Jag ser också stor potential och utrymme för oss att ta vara på medarbetarnas entusiasm och vilja till förbättringar inom vård och omsorg. Vi kan se en stor förändringsvilja bland personalen att arbeta med digitalisering, säger Lena German Millberg, projektledare.

Tre fokusområden

Flera tusentals medarbetare har gjort webbutbildningen. Det finns mycket material att fördjupa sig i och ta vara på utifrån de aktiviteter som genomförts i projektet. Det är ett av fokusområdena inför höstens förlängning då projektet ska diskutera och planera vidare hur materialet från webbutbildningen bland annat ska kunna användas för att uppnå större måluppfyllelse.

Grupper som inte var planerade att göra webbutbildningen får nu chansen att göra den. Webbutbildningen ska öppnas upp för fler under förlängningen, däribland nyanställd personal, timvikarier och andra personalgrupper som får möjligheten att göra utbildningen som behandlar digitaliseringens grunder.

Tredje fokusområdet i förlängningen handlar om hållbar implementering. Hur ska projektets goda resultat leva vidare och bli en del av den ordinarie verksamheten? Det ska bearbetas i projektet och generera konkreta aktiviteter för att komma åt en efterlevnad av resultat som skapats i Digga Halland.

Läs mer

Nyhet: Mer tid åt digitalisering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *