Projektvåren som påverkas av coronaviruset

Mitt uppe i en intensiv vår, med många utbildningar och events upptill slutspurt inför avrundning av projektet, så drabbades världen av coronapandemin. Den rådande utvecklingen av coronaviruset (covid-19) påverkar i hög grad de aktiviteter som är planerade i projektet Digga Halland.

Våra samverkansparter har just nu en ansträngd situation i sin ordinarie verksamhet och kan därför inte prioritera projektet. Det innebär att projektet inte når ut med sina aktiviteter till medarbetarna inom vård och omsorg, och vissa processer måste alltså anpassas därefter. Högskolan i Halmstad har beslutat att skjuta upp projektets två större planerade evenemang under våren (informationssäkerhetseventet den 2 april och Digga Hallands spridningskonferens den 14 maj) med ambitionen att istället genomföra dem till hösten 2020.

– Det gäller att blicka framåt. Vi vet inte när vi kan samlas igen men som tur är har vi i projektet övat oss på att mötas och arbeta mer digitalt. För oss innebär det rent praktiskt att mycket att resultatredovisning och planering kring projektavslut påbörjas redan nu, och aktiviteter för personalen förläggs till hösten 2020 istället, säger Lena German Millberg, projektledare.

Besöksförbud på äldreboende och personalbrist i kristider gör att personal som är med i projektet behöver prioritera om arbetsuppgifter. Glädjande är dock att personerna som ytterst driver på projektets genomförande i kommunerna och regionen har möjlighet att fortsätta med projektet, om än med reducerad hastighet och intensitet.

– Den här krisen uppmuntrar oss att delta i fler digitala sammanhang. Vi kan se att projektets aktualitet ökar i samband med att arbete sker mer på distans och ämnet digitalisering diskuteras oftare och mer, kommenterar Lena German Millberg.

Läs mer
Läs mer på projektets webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *