Seniormässa i Varberg

Under torsdagen den 28 februari fanns Digga Halland representerade på Varbergs Seniormässa i Sparbankshallen för att träffa medarbetarnas kravställare, framtidens och nuvarande vård- och omsorgstagare. På plats ställde projektet frågor om hur digital besökaren är och förde vidare diskussion om vilka krav de omvandlas till i kontakt med vård- och omsorgspersonalen.

På bild från vänster: Loisa Cedergren, Mattias Törngren, Elin Jonsson, Richard Lindhägg, Lena German Millberg och Anna-Lena Junghov.

Använder du telefon, surfplatta eller dator? Brukar du köra videosamtal med vänner eller familj? Använder du röststyrning i ditt hem? Frågorna och diskussionen efter ledde till många givande samtal där vi i dialog med Seniormässans besökare konstaterade att vård och omsorg måste hänga med den digitala utvecklingen som patienterna/brukarna/kunderna driver. De frågor som besökarna svarade på visade att deras val och användning av digitala verktyg och tjänster idag innebär att de är ganska digitala. Det innebär i sin tur att vård- och omsorgspersonalen måste ha en viss digital kompetens för att kunna möta vård- och omsorgstagarnas behov.

En av besökarna som vi fick chansen att prata med var en före detta sjuksköterska som tyckte att projektet Digga Halland var en jättebra satsning. Vi träffade även en del av Varbergs omsorgspersonal som berättade om att de kände till projektet och verkligen såg fram emot de aktiviteter som de under året kommer att få göra.

Digga Hallands kommunikatör Petra Lindström i dialog med en besökare.

Besökare kunde testa på VR-glasögon och få information om hur det idag används och kan användas i vård och omsorg.

På mässan fanns Digga Halland på plats tillsammans med Hälsoteknikcentrum Halland och CareWare Nordic i Varbergs kommuns utställningsyta. Under hela dagen var där god tillströmning av besökare i montern och många kloka ord byttes mellan projektets representanter och mässans besökare.

Nyhet om Seniormässan i Varberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *