”Allt papper tar tid från brukarna, som vi är här för att lägga all vår tid på.”

I Hylte kommun ska man implementera en signeringsapp för att säkra läkemedelshanteringen. Under hösten 2018 pågick flera behovsinventeringar om vilket behov medarbetarna hade av den app som ska köpas in och användas i kommunens verksamheter. Personalen beskriver i filmen att de har stora förväntningar på appen och dess användning i verksamheten.

I filmen berättar distriktssköterskan Karin, om hur de tidigare arbetat med pappersblanketter och hur processen sett ut tills nu. Hon berättar om appen och hur det kommer digitalisera och därmed underlätta arbetet för henne och hennes medarbetare. I filmen håller hon upp en papperslista och skrattar. För henne känns det självklart att en app ska införas och arbetet digitaliseras för att förenkla processen och arbetet.

– Allt papper tar tid från brukarna, som vi är här för att lägga all vår tid på.
Merja Kaasinen

Filmen är en del av delprojektet ”Lärprocesser”, där vi får följa kommunernas och Region Hallands resa genom deras lokala satsningar, både före, under och efter genomförda utbildningsaktiviteter. I den här filmen beskriver Hylte vad de ska göra, förväntningarna som finns på projektet och hur de ser på utbildningsinsatserna i relation till den utveckling som sker.

Nyhet: Digitalt verktyg för kvittering av insatser inom vården

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *