Pedagog och person som satsning

På socialförvaltningen i Halmstads kommun har man valt att rekrytera en IKT-pedagog som ska vara stöd till verksamheten i arbetet kring digitala verktyg. I filmen berättar personen bakom rollen om sitt uppdrag och om några av de verktyg som han arbetar med att införa i förvaltningen under projekttiden.

 

Socialförvaltningen i Halmstads kommun har rekryterat en IKT-pedagog som ska arbeta direkt mot verksamheten med att utveckla modeller och rutiner för att omhänderta nya förslag och idéer på digitalisering. I filmen berättar David Lönn, IKT-pedagog, vad rollen innebär och vilka digitala tjänster och verktyg som de valt att utveckla i förvaltningen.

Vad står IKT för?
David beskriver att ”IKT” är nya ordet för ”IT”. Han utvecklar att det är en förkortning för information- och kommunikationsteknik, vilket kan vara digitala verktyg, tjänster och hjälpmedel som underlättar dialog mellan vård- och omsorgspersonal och brukarna. Han nämner förflyttningen från teknik som för några år sedan var lika med en dator, till dagens uppkopplade teknik och som exempelvis smarta kylskåp.

Utbildning i digital teknik
I filmen berättar ett par andra personer om olika digitala tjänster/verktyg/hjälpmedel som förvaltningen inför och om behovet av tekniken. I socialförvaltningen förekommer ”MemoPlanner”, ”Om mej” och ”Emra kollen” som digitala verktyg och tjänster, där personalen får extra utbildning och stöd kring användningen. Här spelar IKT-pedagogen en betydande roll. Något som David själv inte nämner men som också är av betydelse för projektet Digga Halland är att han i sin roll som IKT-pedagog varit ute i alla verksamheter och genomfört Digga Hallands webbutbildning i grupp, vilket varit både uppskattat och lärorikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *