Digitaliseringsombuden får ta del av lösningar för smarta hem

I Laholms andra lärprocessfilm, skuggas ett tillfälle när digitaliseringsombuden får utbildning i Google Home. Deltagarna uppskattar att få ställa frågor om hur tekniken fungerar och även utveckla idéer om hur den kan användas i det vardagliga arbetet.

Initiativet att få till ett utbildningstillfälle med fokus på tjänster och lösningar inom smarta hem, kom från delprojektledaren Christel Axelsson. Hon såg fördelar med att nyttja kompetens och kunskap från andra personer i projektet, för att utveckla digitaliseringsombuden. Christel frågade om delprojektledaren i Halmstads kommun kunde hålla i ett utbildningstillfälle för ombuden, vilket visade sig bli en bra match! Inte bara utbildningstillfället visade sig vara mitt i prick, utan det är också ett praktiskt exempel på lärprocesser och samverkan som skapats i projektet.

Digitaliseringsombuden fick under utbildningstillfället möjlighet att ställa frågor om tekniken och hur den går att använda i deras vardagliga arbete. En hög strävan om att förstå möjligheterna med tekniken och hur den kan komma till nytta, var utbildarens mål med tillfället. Det visade sig vara ett väldigt uppskattat sätt för deltagarna att lära sig om digital teknik. Efteråt uttryckte ombuden att det var bra att få komma till tals och vara delaktiga. I filmen får du ta del av deltagarnas utbildningstillfälle.

Om delprojektet
I Laholms kommun har man valt att rekrytera och utbilda 14 digitaliseringsombud inom socialtjänstens verksamhet. Tanken är att dessa medarbetare ska hjälpa till att driva den digitala utvecklingen. Att utbilda ombuden är Laholms lokala satsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *