Öppet hus hos Digga Halland

Hur får vi personalen på Högskolan att veta vad Digga Halland är?
Hur skapar vi nyfikenhet och bjuder in till dialog?
Via Öppet hus såklart!

Den 9 november öppnade projektgruppen upp dörrarna för att bjuda in Högskolans personal till dialog gällande projektets uppstart och introduktion till den just påbörjade resan. Detta i anslutning till att projektet gick in i nästa projektfas (läs mer här). Att prata om projektet internt på Högskolan ger möjligheter att knyta ihop utbildning och forskning till ytterligare samhällsrelevans och nytta.

Till Öppet hus kom runt trettio personer från Högskolans olika verksamheter och lyssnade till vår presentation av projektet. Flera deltog även i de andra aktiviteter som styrdes upp såsom filmvisning från föregångsprojektet HiCube Kompetenta vården och ”orientering av Digga Hallands framtida resa”. Besökarna fick själva bidra med sina tankar kring hur projektets resa kommer ta form och vilka som kommer delta i projektet. I korridoren fick deltagarna orientera sig genom projektets resa som illustrerades på papper, där besökarna fick fylla i ord som saknades i meningar som inte var avslutade. Under besöket skapades en fiktiv berättelse om sjuksköterskan Susanne Sturesson och hennes påbörjade resa i projektet.

Digga Hallands Öppet hus blev lyckat och många goda kontakter knöts, utmaningar diskuterades och möjligheter engagerade besökarna. Framför allt fick vi chansen att internt berätta om detta häftiga projekt som precis tagit fart i Halland!

Fiktiv berättelse om sjuksköterskan Susanne Sturessons påbörjade resan i Digga Halland som besökarna på Öppet hus var med och tog fram.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *