Höjdpunkter från 2019 och nyårslöften 2020

Ytterligare ett år har gått och projektet Digga Halland lämnar ett fantastiskt projektår 2019 bakom sig. I detta inlägg summeras några av årets höjdpunkter och några nyårslöften inför 2020 presenteras.

En webbutbildning i digitaliseringens grunder, digitaliseringsambassadörer, testmiljöer och internutbildningar är några av alla aktiviteter som arrangerats i projektet Digga Halland under året som gått. Här kommer några andra höjdpunkter som skapat god dialog, utbyte och lärdomar i projektet.

Chattfunktionen i webbutbildningen

Vilken skatt! Här har över 2300 kommentarer lagts och det väller in med kloka reflektioner från medarbetare runt om i Halland. Övervägande är positiva kommentarer där projektdeltagare uttrycker att de på olika vis ser möjligheter med digitaliseringen. Där finns också kommentarer som synliggör utmaningarna med att använda tekniken och den oro som finns att den inte ska fungera. Det är en av årets höjdpunkter att uppmärksamma, eftersom så många valt att dela med sig av sina tankar och funderingar till andra kollegor inom vård och omsorg.
Läs även: Webbutbildningen – något för alla

Digga Hallands webbutbildning görs i grupp.

Utbyte med Danmark

En lyckad resa tog oss över Sveriges gränser in till grannlandet för att utbyta erfarenheter och lärdomar gällande digitalisering av vård och omsorg. Resan var mycket uppskattad från de som var med då utbytet gav deltagarna både verktyg, konkreta förslag och idéer att arbeta vidare med på hemmaplan.
Läs även: Lärorikt utbyte med Danmark

Månadens medarbetare

Vilket gäng! Under projekttiden har ni nu kunnat utse och uppmärksamma sju medarbetare som gör ett fantastiskt jobb med att stötta den förändringsprocess som pågår med digitalisering. De är också betydelsefulla i projektet då de sprider engagemang och motivation bland sina kollegor att anta utmaningarna och se möjligheterna digitaliseringen.
Läs även: Månadens medarbetare

Samverkanskonferensen ”Är digitalisering svaret”

I början av september tog sig vård- och omsorgspersonal från Skåne till Halland för att tillsammans med Digga Hallands deltagare medverka på en konferens där frågan ”Är digitalisering svaret” behandlades. Samarbetet med DigiLitt.kom gjorde att konferensen blev lyckad och goda omdömen lämnades från deltagare efter dagen. Särskilt utmärkte sig testhörnan, där deltagarna fick prova, testa och ta del av digital teknik.
Läs även: Är digitalisering svaret?

Är digitalisering svaret? Samverkanskonferens med Kommunförbundet Skåne och projektet DigiLitt.kom

Har du någon annan höjdpunkt under året som inte finns med i listan och som just bidragit till projektets framgång? Kommentera gärna inlägget.

Löften 2020

Projektet kan lova att hålla farten uppe. Under våren planeras de sista aktiviteterna i projektet som har mycket fokus på implementering. Framåt maj kommer projektet även att arrangera en spridningskonferens för att summera de utbildningsaktiviteter som gjorts och presentera vad det gett för resultat. Här ska det firas med alla projektdeltagare vilka bedrifter som åstadkommits! Ett annat löfte är att du ska få möjligheten att ta del av projektresultatet. Därför kan du redan nu anmäla ditt intresse att få ett resultatbrev skickat till dig efter projektavslut.
Anmäl ditt intresse här.

Fortsätt följa den spännande vår som Digga Halland har framför sig!

Digga Hallands spridningskonferens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *