”Det är jätteviktigt att medarbetarna är involverade i processen”

I Halmstad hemvårdsförvaltnings andra lärprocessfilm, får vi höra om de utbildningsinsatser som deras personal fått i olika digitala system som används i förvaltningen. Personerna som intervjuas är ense om att utbildning är viktig och redogör varför de anser det. Medarbetarna måste också få vara delaktiga i processen, poängterar enhetschefen Emilie Andreasson.

Samordnarna och planerarna är en medarbetargrupp som hemvårdsförvaltningen valt att ge utbildningar, så att de i sin roll ”som spindeln i nätet” kan sprida kunskapen vidare till andra kollegor. Av flera system, nya som befintliga, har den här gruppen fått utbildningar för att lära sig använda och förstå digitala system bättre. Emelie Davidsson är en av samordnarna som fått utbildning. Hon beskriver att utbildning är jätteviktigt och att det är många av hennes kollegor som inte har så bra kännedom om systemen som används. Hon tror att detta kan bidra till att fler får fördjupad kunskap om de digitala system som används dagligen i deras verksamhet.

Den andra lärprocessfilmen som varje delprojekt tar fram i projektet fokuserar på hur utbildningar har genomförts och hur det kan ha bidragit till att öka medarbetarnas digitala kompetens. Filmen fokuserar också på att fånga upp delaktighet som skapats och hur medarbetarna haft möjlighet att vara involverade i processen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *