Efter snöstorm kommer ösregn.

Vi har klarat oss förvånansvärt  bra från ett regnigt januari och februari men nu regnar det som aldrig förr. Det är i och för sig ganska skönt för då regnar all snö bort som kom med snöstormen förra veckan. Skolan och lokaltrafiken var stängd i flera dagar. Matbutikerna är fortfarande helt utplockade, jag vet inte vad folk förberedde sig inför när det kom 15 cm snö. Den här helgen har varit väldigt kall och grå och jag har mest rört mig kring lägenhetens element och druckit te. Jag hade tänkt gå till Edinburgh Hot Yoga (jag går dit några gånger i veckan) för att värma mig, men de hade också blivit tvungna att stänga igen på grund utav snön. Det kändes konstigt att stanna i stan för annars är jag ganska flitig på att åka på utflykter på helgerna. De uppgifter vi har i skolan och de läxor vi har klarar man lätt av att göra under veckorna så att man slipper sitta på helgerna. Några av de toppenturer jag varit på än så länge är Pentland Hills och East Loathian. Pentland Hills ligger mellan 30-50 minuters bussresa från stan med lokaltrafikbussar. Det tar lite olika tid beroende på vart man vill hoppa av och börja promenera. Man får inte vara rädd för lera eller får för den delen, för det finns det gott om överallt. Det är många andra hundägare och alla har sina hundar lösa vilket är toppen för vår hund Sam. För två veckor sedan tog vi en annan buss som bara går några gånger om dagen till East Lothian som ligger öster om Edinburgh och sträcker sig längst kusten. Det kostade ca 80 kr tur och retur för en dag och vi hoppade av vid en by vid havet och promenerade till en annan by. När det är lågvatten här uppenbarar sig flera 100 meter av sandstrand så vi gick 1,1 mil i solen på strand bland musslor och tång. Tyvärr hade de inte öppnat snabbmatsköket Lobster&Chips så det kanske får bli en senare visit i vår. Om en månad är det två veckors påsklov och då har vi hyrt en stuga vid Glencoe på västkusten. I Glencoe har dom spelat in flera scener från Harry Potter så jag hoppas inte att det tänkte regna hela den vistelsen. Det är ganska dyrt att spontanboka semesterboende och kostar ungefär som hemma men man kan bara inte missa att utforska det här vackra landet! Den här veckan har vi faktiskt också lov. Det är ett lov som heter ReadingWeek. Men jag tycker nog inte det är så värst mycket till lov eftersom vi har schemalagda lektioner. Tänkte avsluta med att skryta om att vi hade en redovisning idag i ett grupparbete vi gör i ämnet Design Thinking and Doing och fick toppbetyg!

Hälsningar
Tove

Pentland Hills

Pentland Hills

East Lothian

East Lothian

Kaffepaus med ryggstöd

Kaffepaus med ryggstöd

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *