Hej alla i kylan đŸ„¶!

Hoppas ni har det bra, sjĂ€lv sitter jag och svettas 😉 idag regnade det pĂ„ morgonen men sen kom solen och det har varit helt fantastiskt vĂ€der! Kanske 24-26 grader i skuggan 😀

TvÄ dagar har nÄtt sitt slut i skolan, det har varit tvÄ intensiva och ganska lÄnga dagar men det har varit super kul. Det Àr ganska likt som hemma förutom att dessa barnen Àr i utvecklingsfas som vi ser en 5-6 Äring. Det Àr en helt annan lÀroplan som Àr EYFS för engelska skolan, gÄ gÀrna in och kolla den. Vi har ett schema varje dag dÀr bland annars simning, idrott, musik och bild Àr med och dÄ har barnen speciella lÀrare som Àr utbildade i just det för varje sak.

En av de stora skillnaderna jag ser hÀr och nu Àr att varje vecka Àr det ett nytt tema i klassen och varje dag fixar vi lÀrare i ordning klassrummet inför nÀsta dag. Vi brukar kanske fixa i klassrummen eller sÄ hemma med men inte alls pÄ samma vis. Bilderna ser ni Ävan.

En annan sak som jag reflekterade över redan igÄr Àr att alla barn tvingas att lÀra sig Engelska, hÀr finns ingen som översÀtter till dom. Det finns ett barn som bara har varit hÀr i 12 veckor som inte kunde nÄgon engelska alls vid starten och nu kan hen kommunicera, leka och berÀtta vad hen vill super bra, hen kÀmpar fortfarande lite med orden men i denna unga Äldern som 3-4 Är sÄ lÀr barnen sig s snabbt sÄ de lÀr sig. Varför Àr vi hemma sÄ himla oroliga för att barnen inte förstÄr? Jag önskar att vi vÄgade tro lite mer pÄ barnen för de kan och de lÀr sig mycket snabbare Àn vi mÄnga gÄnger tror, tror jag.

Juste höll nĂ€stan pĂ„ att glömma! Barnen i Sunflowers och i Reseptionclass (detta Ă€r barnen i Ă„ldrarna 3-5 Ă„r) hĂ„ller pĂ„ att trĂ€na pĂ„ en julpjĂ€s, med sĂ„ng, musik, dans och drama. IgĂ„r stĂ€llde min handledare en mycket bra frĂ„ga till alla andra lĂ€rare för barnen, varför gör vi den? NĂ„gon svarade för förĂ€ldrarna.. dĂ„ svarade min handledare hm… fast Ă€r vi inte hĂ€r för att göra saker med och för barnen? Diskussionen fortsatte men detta Ă€r en frĂ„ga som jag tycker kommer upp vĂ€ldigt ofta hemma med. För vem gör vi de olika sakerna?

Oj det blev vist ganska mycket hoppas ni har orkat lĂ€sa 😀 tack i sĂ„ fall för visat intresse 😀 kommentera gĂ€rna om ni funderar över nĂ„got. Jag Ă€r vĂ€ldigt trött nu med sĂ„ ursĂ€kta om det stĂ„r nĂ„tt tokigt pĂ„ nĂ„got stĂ€lle 😇

Ha det gött 😀

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *