Ny vecka nya händelser!

Hoppas alla hade en bra första advent där hemma! En fågel viskade till mig att vissa hade lite snö 😀 synd att jag missade det, men jag hade det toppen här! Vi åt lussebullar och var på julmarknad :D.

Förra veckan var en succé med djungel, då vi fort över hela Afrika på olika savanner, in i öknen, till djungeln och alla möjliga platser som barnen kom på :D. Denna veckan har vi nytt tema i klassen och det är insekter. Vi har ett insekts hotell inne i klassrummet men som tur är har vi inte riktiga insekter där. Vi har ett insekts labb, ett bord där barnen kan göra larver, ett där de gör spindlar och ett där de gör nyckelpigor. Vi har ett bisamhälle med bi (så klart inte riktiga) och massa mer. ni ser på bilderna vad som händer här :D.

Idag har vi även haft Uganda kultur eller vad man kallar det, barnen har dansat till sång och trumma. Även jag dansade , det var kul. Tänk att en trumma kan höja stämningen så alla barnen bara vill röra på sig.

Några av barnen var även på insekts jakt på rasten och hittade en jättefin syrsa, den var alldeles guldiga, super söt men lite läskig tyckte några av barnen och ville inte ha den inne i klassrummet. Juste vi har även Forrest school denna veckan och då är det insekts jakt som står på schemat.

Bi samhället.

Syrsan

Syrsan när vi släppt ut den.

Larver

Sniglar ute i labbet.

Rockar och bilder som finns ute i labbet.

Här får barnen skapa olika insekter med playdou lera.

Barnens egen tillverkade spindlar.

Här är en Sala som man kan leka med alla sakerna som finns i sagan och den heter den väldigt hungriga larven.

Bilder från insekts hotellet.

Också insekts hotellet.

Varje vecka byter de även ut alla böcker på hyllan efter temas som är i klassen. Så nu är det mycket böcker om insekter.

Här är labbet.

Detta är pappret som barnen får i Forrest school.

 

Det får räcka för denna gången så skriver jag snart igen 😀

Tack ni som läst <3

2 tankar kring ”VFU i Uganda #3

 1. Roger Svahn

  Intressant, kul att följa. Hoppas allt är givande och att det finns något att ta med hem till förskolan i Sverige.
  Pappa

  Svara
  1. Sandra Svan Inläggsförfattare

   Vad kul att du tycker det 😀 Ja det anser jag, jag kommer ta med mig massa idéer och nya tankesätt för här tänker man inte riktigt lika dant med barnen och jag känner att i vissa fall är det till det bättre och till vissa fall är det till det sämre men jag kommer ta med mig det som är bra och använda det och tänka på det som inte är så bra och ha det med som erfarenhet i livet vidare :D. Kram <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *