Här råder CODE RED!

Vårt universitet har stängt på grund av vädret men det är inte bara universitetet utan i princip allt annat i hela stan. Alla affärer, restauranger och banker på Princes Street, som är huvudgatan här, har stängt. Det råder kaos i Edinburgh!

Det är väldigt komiskt för det handlar om att det kommit kring 5-7cm snö, men om alla bilar och all kollektivtrafik kör runt med sommardäck så det är inte konstigt att det blir problem egentligen. 

Dagens goda gärning lyckades jag få gjort när jag gick förbi några parkerade bilar vid vårt bostadsområde. Framhjulsdrift och sommardäck var det inte mycket till rörelse framåt för bilen och jag frågade ifall jag skulle hjälpa till och putta på. Med kantstenen som stöd var det inga problem och de kunde köra iväg. Blev förvånad när jag såg en hel del kartong liggandes där bilen stått parkerad, det verkar som att de försökt lägga kartong under däcken för att få bättre grepp. Den idéen hade funkat sådär… haha! 

Mer kring vädret, för vi svenskar älskar ju att prata om det! En av de som jag bor i korridor med kommer från de södra delarna av Tyskland, han bor ungefär på gränsen till Österrike och jobbar på en skidort under loven. Han tyckte det var galet att allt stängdes ner för detta är ju inte mycket snö alls, sen visade han en bild när det var snö upp över fönstren vilket kanske inte heller kan kännas normalt. Men för att bevisa att detta inte var en någon match för honom bestämde han och en från Tyskland att de skulle trotsa de rekommendationer som gått ut, det vill säga ”stanna inne” ”CODE RED!”  och gick istället det till en av utsiktspunkterna här i stan, väldigt macho! 

De var även snöbollskrig på innergården under natten igår, det som nästan var mest roligt var att de som stod och rökte utanför innergården inte kom in igen. Det kunde ju komma in men kring 15 stycken grabbar stod redo med snöbollar och väntade. Fick flashbacks från hur högstadiet var och när man var äldst på skolan, sisådär moget men väldigt roligt! 

Nu blir det att återgå till att lira lite kort och en i korridoren har köpt en HDMI-kabel så äntligen ska vi kunna se filmer på TVn. Avslutar med hur lokaltrafiken meddelar ut till nyheterna ”Stay safe, stay inside and check our social medias for updates about the weather conditions.” Gäller att ta alla tillfällen i akt för att få fler följare!  

Vi hörs
Max 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *