Välkommen in!

Tjena!

Precis som Tove har nämnt innan spenderar vi en termin i Skottland på Edinburgh Napier University. Det är även genom universitetet som jag har fått min lägenhet som är en av åtta stycken i korridoren. Det är bara grabbar och tre är från Tyskland, en är från Österrike, en från Kanada, två från Hong Kong och så då the Swedish guy myself.

Första frågan som oftast kommer, är ifall jag har eget badrum, det har jag. Rummet som jag har består av en säng, ett skrivbord, en garderob och är på fjärde våningen av sju. Till en början kändes det väldigt litet, men nu efter snart två månader har man vant sig och känner att egentligen behöver jag inte mer plats än vad jag har här. Däremot krävs det lite mer planering när man ska få plats med sin mat på en fjärdedel av ett kylskåp.

Vårt gemensamma kök är väldigt fräscht och består av två utav allting, två kylar, två frysar, två spisar, you get it. Däremot var köket helt tomt på tallrikar, bestick, stekpannor etc. när vi började terminen, vilket kom som en överraskning för oss alla! Men det löstes smidigt då man under en gemensam introduktion fick möjligheten att plocka på sig köksmaterial som föregående studenter lämnat kvar. Vi delade detta behovet av att skaffa t.ex. bestick med resterande korridorer här och har därför inte ett enda matchande set av bestick, men det går lika bra att äta med ändå.

Det blir mycket snack om hur jag bor men det var en de sakerna som jag funderade på mest när jag skulle åka iväg. Alla har vi hört om hur det kan både vara positivt men framförallt negativt att bo i korridor. Jag anser nu efter att ha bott såhär ett tag att fördelarna är fler än nackdelarna om man ska bo utomlands, dels för att alla är i samma situation som du själv.

Ytterligare några fördelar med att bo i korridor är att man kan välja när man vill vara social eller inte. Ibland behöver man sitta och plugga, då gör man det på sitt rum. Vill man vara social kan man sätta sig i soffan framför Tv:n i köket och snacka lite skit eller spela kort. Det är också väldigt roligt att ha nya personer att umgås med, t.ex. när förslaget att gå till puben och se någon fotbollsmatch, är där alltid någon som hänger med. För två veckor sen bjöd även de två grabbarna från Hong Kong på Chicken Hot Pot! Var det stark? Ja. Men det var också super roligt att få testa på nytt och mycket roligare att laga middag i vårat kök tillsammans än att gå iväg till en restaurang.

Tänker att jag lägger upp några bilder som jag tog när jag först kom hit, det är inte riktigt så kliniskt just nu.

Vi hörs!
Max

Om man har fönstret in mot innergården är det viktigt att ha en flagga i fönstret! Där hänger andra flaggor från Sydafrika, Kanada, Frankrike och USA.

Om man har fönstret in mot innergården är det viktigt att ha en flagga i fönstret! Där hänger andra flaggor från Sydafrika, Kanada, Frankrike och USA.

Vårt delade kök är aldrig såhär fint nu, men vi har ett schema som vi går runt på så att iallafall sopporna slängs.

Vårt delade kök är aldrig såhär fint nu, men vi har ett schema som vi går runt på så att iallafall sopporna slängs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *