Lyckat möte mellan studenter och företag ­i fjärde upplagan av Arena Affärssystem

Över 200 personer samlades till årets upplaga av Arena Affärssystem som nyligen gick av stapeln. Det är ett årligt event vid Högskolan i Halmstad där representanter från företag och organisationer möter studenter och personal från Högskolan för att ta del av avgångsstudenternas presentationer från sin praktikperiod, det som kallas verksamhetsförlagd utbildning, VFU.

Arena Affärssystem

– Det som har varit extra roligt med Affarssystemprogrammet är vår VFU-tid. Att få komma ut i ett företag, och få göra det individuellt. Det har gett oss självförtroende, säger Fanny Wennberg, en av de avgångsstudenter som under Arena Affärssystem presenterade resultaten av sin praktikperiod.

– Vår ambition är att utbilda verksamhetsutvecklare som blir attraktiva på arbetsmarknaden där digitalisering och affärssystem på olika sätt gör det möjligt till förändringsarbete inom en organisation. Vi är stolta över att utbilda studenter i framkant, säger Christer Rehnström, programansvarig för Affärssystemprogrammet.

Läs hela högskolans artikel och se filmklippet här

Text: Louise Wandel
Film och foto: Ida Fridvall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *