En resa till Mallorca

Hejsan!

Idag är det söndag och de senaste fyra dagarna har jag spenderat på Mallorca med härliga vänner. Vi är sju stycken som gör denna resa tillsammans och vi är en blandad grupp av utbytesstudenter. Vi är två svenskar, två danskar, två från USA och en italienare.

Vi kände att vi ville ta vara på att vi är här i Spanien och utforska lite mer av landet, nu när det är så pass nära och det går snabbt att resa. Flyget avgick 14.30 i onsdags och inte ens en timme senare så va vi framme på flygplatsen i Palma.

Vi har hyrt en lägenhet här och även en bil för sju personer för att så smidigt som möjligt kunna ta oss runt och se många olika delar av ön.

Första kvällen så tog vi vara på utsikten över stranden utanför vår lägenhet genom att sätta oss för middag på en uteservering längs med stranden utanför.

Andreas Martins foto.

I torsdags så var det dessvärre inte strandväder, men dagen började med årets första dopp i havet för större delen av gänget. Roligt och väldigt väldigt uppfriskande.
Efter det så tog vi vara på bilen och åkte in till centrum av Palma de Mallorca, utforskade staden, kollade på dess katedral och hade det skoj.

 Andreas Martins foto.    Andreas Martins foto.

Under fredagen så bestämde vi oss för att åka till en plats som heter Caló des Moro som är en väldigt fin och orörd plats där vi alla verkligen njöt av naturen, vandrade i bergen och det blev till och med ett hopp från klipporna för tre av oss grabbar.

Andreas Martins foto.Andreas Martins foto.

Andreas Martins foto.

Lördagsmorgonen blev tidig för mig, Simone (italienaren) och Alex (en av amerikanarna) och vi styrde bilen mot Formentor för att njuta av en fantastisk utsikt uppe i bergen, för att sedan åka vidare till stranden och ta det lugnt.

Andreas Martins foto.

Andreas Martins foto.

Andreas Martins foto.

Sedan tog vi en tur till Alcudia för att fortsätta att njuta av solen och äta typisk mallorkinsk mat på stranden.

Andreas Martins foto.

Just nu är klockan 11:00 och vi har precis gjort lägenheten i ordning inför överlämning av nycklarna. Om en liten stund så kommer vi att åka tillbaka till stranden i Alcudia för att njuta den sista dagen och sedan flyga tillbaka till Barcelona.

Pågående i skolan så har vi några av de avslutande projekten som påbörjats nu de senaste veckorna. Bland annat så ska vi jobba tillsammans med ett nystartat företag som driver en tränings- och hälsoanläggning omgiven av ungefär 400 olivträd i södra Spanien. I detta projekt så är klassen uppdelad i olika grupper och alla grupper ska komma fram till ett koncept och sätta ihop en komplett digital marknadsföring för företaget. Vi kommer sedan att presentera dessa koncepten för ägaren och lämna över förslagen till honom så att han eventuellt kan ha nytta av dessa projekten i framtiden.

Nästa vecka så kommer den årliga La Salle week festival äga rum på universitetets campus. Detta är en festival fylld med olika aktiviteter och annat skoj under skoltid, så vi är lediga från alla föreläsningar efter 11:00.
Har en del skolarbete som ska göras, så nästa vecka kommer att bli en kombination av roliga aktiviteter med de andra studenterna på skolan och studier.

Ha det bäst!

Hälsningar Andreas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *