Barcelona checkar in!

Hej! Eller ska jag kanske sĂ€ga HOLA? 😀

Mitt namn Àr Andreas Martin, jag Àr 21 Är gammal och lÀser andra Äret pÄ utvecklingsingenjörsprogrammet. Vi utvecklingsingenjörer lÀser till ingenjörer med inriktning pÄ produktutveckling och affÀrsutveckling och har möjlighet att studera utomlands vÄr fjÀrde termin, dÄ affÀrsutveckling Àr i fokus.

Jag valde att lÀsa min fjÀrde termin i den spanska storstaden Barcelona pÄ universitet Ramon Llull, campus La Salle. Detta Àr ett val som jag nu tycker Àr vÀldigt bra, dÄ Barcelona Àr en fantastiskt fin stad med en hÀrlig atmosfÀr och skolan som jag gÄr pÄ har vÀldigt bra och engagerade lÀrare med intressanta lektioner.

palmer-campus
Palmer pÄ universitetets campus

Boende hÀr delar jag med en klasskamrat frÄn utvecklingsingenjörsprogrammet och vi hyr frÄn en mindre uthyrningsfirma som Àgs av en svensk.
Vi bor mer centralt Àn vad skolan ligger, vilket innebÀr att vi tar metro dit cirka 40 minuter varje dag. Det fungerar vÀldigt smidigt och den gÄr sÄ ofta sÄ att man inte ens behöver kolla upp vilka tider den gÄr innan man börjar fÀrden.
Att bo mer centralt i Barcelona innebÀr att det blir nÀrmare till stranden, utelivet och att man har vÀldigt bra förbindelser gör detta till det optimala alternativet enligt mig.

Jag har nu varit i Barcelona under snart tre mÄnader, har fÄtt flera vÀnner frÄn flera stÀllen i vÀrlden och upplevt mycket roligt i kombination med vardagslivet och studerandet i en ny stad.
Under tiden hÀr sÄ har jag varit runt mycket i staden pÄ min longboard, har gjort en del dagsutflykter till platser i och utanför Barcelona, till exempel till Sitges och Girona och tillsammans med de andra utbytesstudenterna sÄ har vi provat pÄ den spanska matkulturen och utelivet.

sitges
Bild frÄn utflykten till Sitges med andra utbytesstudenter. Jag Àr den tredje personen frÄn vÀnster, pÄ översta raden.

palmer-sol
Palmer och sol lÀngs med stranden i Barcelona

strandkonst
Strandkonst pÄ stranden Barceloneta.

citadell barca-rules
Bild frÄn den populÀra citadellparken med sevÀrdheten Arc de Triomf lÀngst bort i bilden.
Samt en printscreen pÄ en stor fördel med utlandsstudier i Barcelona.

HÀr i Barcelona har jag Àven fÄtt besök frÄn familj och vÀnner och just nu sÄ Àr tvÄ vÀnner frÄn tredje Äret pÄ utvecklingsingenjörsprogrammet hÀr med oss och njuter av det fina vÀdret.
Det Àr vÀldigt roligt att fÄ besök eftersom att man dÄ kan agera som lite guide och visa sina smultronstÀllen, samt att man ser staden ur ett annat, lite mer turistigt perspektiv och tar sig tiden att utforska och se diverse sevÀrdheter.

museet
Det katalonska muséet med fantastiskt arkitektur precis de flesta byggnader i Barcelona. 

guell
Parc GĂŒell med design av konstĂ€ren Gaudi som skapat mĂ„nga av Barcelonas sevĂ€rdheter, som till exempel den kĂ€nda kyrkan Sagrada Familia.

Ska bli roligt att fÄ dela min upplevelse hÀr i Barcelona med er!
Ha det toppen, sÄ hörs vi i nÀsta blogginlÀgg.
VÀnliga hÀlsningar Andreas

 

1 tanke kring ”Barcelona checkar in!”

  1. Rebecca Rosenberg

    SÄ roligt att fÄ se hur ni har det nÀr ni Àr ivÀg! Förhoppningsvis lockar det fler att ta chansen att studera utomlands.

    Mvh
    Rebecca

    Svara

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *