Barcelona checkar in!

Hej! Eller ska jag kanske s√§ga HOLA? ūüėÄ

Mitt namn är Andreas Martin, jag är 21 år gammal och läser andra året på utvecklingsingenjörsprogrammet. Vi utvecklingsingenjörer läser till ingenjörer med inriktning på produktutveckling och affärsutveckling och har möjlighet att studera utomlands vår fjärde termin, då affärsutveckling är i fokus.

Jag valde att läsa min fjärde termin i den spanska storstaden Barcelona på universitet Ramon Llull, campus La Salle. Detta är ett val som jag nu tycker är väldigt bra, då Barcelona är en fantastiskt fin stad med en härlig atmosfär och skolan som jag går på har väldigt bra och engagerade lärare med intressanta lektioner.

palmer-campus
Palmer på universitetets campus

Boende här delar jag med en klasskamrat från utvecklingsingenjörsprogrammet och vi hyr från en mindre uthyrningsfirma som ägs av en svensk.
Vi bor mer centralt än vad skolan ligger, vilket innebär att vi tar metro dit cirka 40 minuter varje dag. Det fungerar väldigt smidigt och den går så ofta så att man inte ens behöver kolla upp vilka tider den går innan man börjar färden.
Att bo mer centralt i Barcelona innebär att det blir närmare till stranden, utelivet och att man har väldigt bra förbindelser gör detta till det optimala alternativet enligt mig.

Jag har nu varit i Barcelona under snart tre månader, har fått flera vänner från flera ställen i världen och upplevt mycket roligt i kombination med vardagslivet och studerandet i en ny stad.
Under tiden här så har jag varit runt mycket i staden på min longboard, har gjort en del dagsutflykter till platser i och utanför Barcelona, till exempel till Sitges och Girona och tillsammans med de andra utbytesstudenterna så har vi provat på den spanska matkulturen och utelivet.

sitges
Bild från utflykten till Sitges med andra utbytesstudenter. Jag är den tredje personen från vänster, på översta raden.

palmer-sol
Palmer och sol längs med stranden i Barcelona

strandkonst
Strandkonst på stranden Barceloneta.

citadell barca-rules
Bild från den populära citadellparken med sevärdheten Arc de Triomf längst bort i bilden.
Samt en printscreen på en stor fördel med utlandsstudier i Barcelona.

Här i Barcelona har jag även fått besök från familj och vänner och just nu så är två vänner från tredje året på utvecklingsingenjörsprogrammet här med oss och njuter av det fina vädret.
Det är väldigt roligt att få besök eftersom att man då kan agera som lite guide och visa sina smultronställen, samt att man ser staden ur ett annat, lite mer turistigt perspektiv och tar sig tiden att utforska och se diverse sevärdheter.

museet
Det katalonska muséet med fantastiskt arkitektur precis de flesta byggnader i Barcelona. 

guell
Parc G√ľell med design av konst√§ren Gaudi som skapat m√•nga av Barcelonas sev√§rdheter, som till exempel den k√§nda kyrkan Sagrada Familia.

Ska bli roligt att få dela min upplevelse här i Barcelona med er!
Ha det toppen, så hörs vi i nästa blogginlägg.
Vänliga hälsningar Andreas

 

En reaktion p√• “Barcelona checkar in!

  1. Rebecca Rosenberg

    Så roligt att få se hur ni har det när ni är iväg! Förhoppningsvis lockar det fler att ta chansen att studera utomlands.

    Mvh
    Rebecca

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *