Acondo på besök – Våga fråga en trainee!

10929054_10155264475830302_4956296217618812591_o

Under måndagen var management och it-bolaget Acando med över 2000 anställda på besök och höll en föreläsning kring Traineerollen i Baertlingsalen. Det var ett 70-tal studenter från Affärssystemsprogrammet, Digital design och innovation, Valfritt informatikprogram och mulimediadesign som var där. Med från bolaget var bl a Emil Björkman som är tidigare student på Affärssystemsprogrammet som går nuvarande traineeprogram. Han fick kontakt med bolaget redan under studietiden då han gjorde sin VFU (verksamhetsförlagda utbildning) på företaget.

– Affärssystemsprogrammet har gett mig mycket goda förutsättningar för en roll som konsult genom mixen av informatik och ekonomi i utbildningen säger Emil Björkman som nu går på Acandos traineeprogram.

Eftermiddagen inleddes med en presentation av hur ett traineeprogram kan se ut och vad det innebär. Därefter följde en paneldebatt där studenterna fick fråga företaget om allt som hör till konsultrollen, vilka krav och förväntningar som ställs på en nyutexaminerad student idag från ett konsultbolag med mycket mera.

– Vi vill väldigt gärna dela med oss av våra erfarenheter och ser affärssystemsprogrammet i Halmstad som en intressant utbildning för att rekrytera framtida studenter till oss. Den innehåller en blandning av it och verksamhetskunskap på ett spännande sätt, säger Sofie Hedin,Teammanager inom Acondos  traineeprogram.

– Det är roligt att så stora och spännande företag uppmärksammat vår utbildning som kontinuerlig rekryteringskälla av duktiga studenter och det visar att utbildningens innehåll motsvarar arbetsmarknadens krav på vad en student ska ha med sig efter utbildningen säger Lars-Göran Persson och Christer Rehnström som är programansvariga för utbildningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *