På utbyte i Edinburgh!

Hallå där,

Nu tar vi över bloggen ett tag. Jag (Tove) och Max är i skrivande stund på utbyte i Edinburgh, Skottland.

Första tiden när man flyttat till ett nytt land och stad är alltid förvirrande. Vart ska man handla, vad ska man handla, hur tar man sig runt osv. Jag åker buss till skolan och det tar ca 10 minuter. Första gången jag skulle ta bussen (en sån dubbeldäckare) öppnade jag min kollektivtrafik-app för att dubbelkolla vilken buss jag skulle hoppa på. All text i appen är då på ryska. Jag tar bort den och laddar om, och allt står fortfarande på ryska. Det slutade med jag gav upp och småjoggade till skolan i 30 minuter. Det kändes som ett trevligt första intryck, genomsvettig! Bussarna här slutar aldrig överraska. Det finns ingen information om vilken hållplats dom tänker stannar på och om det regnar ute är alla rutor immiga. Då brukar jag öppna Google maps för hålla koll på när jag ska hoppa av.

Det har redan gått en månad och tiden bara flyger förbi! Jag och Max läser Digital Design och Innovation i Halmstad och spenderar just nu en termin på Napier University. I Skottland läser man tre terminer så vi är bara här en av dem och läser tre kurser – 3D Animation, Playful Interaction och Design Thinking and Doing. Det är ovant att läsa tre kurser samtidigt och det känns lite som när man gick på gymnasiet. Sen känns det väldigt skönt att terminen vi läser redan tar slut den femte maj. Skolan är superb och lärarna är verkligen trevliga och kompetenta.

Max bor i korridor på ett nybyggt studentboende tio minuters promenad från skolan och jag hyr en möblerad trea mitt i centrum. Anledningen till att jag hyr en trea är att jag har släpat med mig både sambo och hund. Skottland har länge varit en dröm för mig och jag tror det har att göra med kulturen och naturen. Jag är väldigt naturintresserad och vill gärna vara utomhus helst hela tiden. Klättra upp för berg och dricka kaffe ur en termos. Nu kanske det låter helylle för någon som är intresserad av och läser Digital Design och Innovation men det är en otrolig frihetskänsla.

Jag och Max kommer turas om att skriva för att skildra våra olika upplevelser av studentlivet här.

Arthur's seat är en utkiksplats i Edinburgh.

Arthur’s seat är en utkiksplats i Edinburgh.

Det finns många fina långa stränder längs kusten.

Det finns många fina långa stränder längs kusten.

Den här utsikten har vi från våra lektionssalar i skolan.

Den här utsikten har vi från våra lektionssalar i skolan.

Det här är campuset School of Computing,

Det här är campuset School of Computing,

Det är svårt att missa det här slottet då det ligger högst upp på ett berg mitt i centrum.

Det är svårt att missa det här slottet då det ligger högst upp på ett berg mitt i centrum.

Cheers!
Tove

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *