10 veckor i Austin

Veckans arbete…

har bestått av att först redigera och skicka in Annikas och min artikel om studenters tankar kring kursvärderingar till en ny tidskrift, det tog hela måndagen i anspråk. I måndags fick jag även godkänt av IRB (forskningsetiska nämnden, typ…) vilket innebär att jag nu får kontakta studenter på universitetet för att  intervjua dem, kul! Måtte jag nu bara hinna hitta några villiga ”intervjuoffer” innan de blir för stressade inför deras ”Finals” i December. Intervjuerna ska sedan användas i min Masteruppsats som jag påbörjat denna termin.

På labbet var det lugnt en kort stund då studenterna for till Waller Creek för att hämta vatten. Jag gillar verkligen lab-stolarna på bilden ovan, kanske något för vårt nya lab?

Studenternas pipett-teknik diskuterades mycket under veckan, det är inte bara våra studenter som har lite svårt att göra detta bra, tydligen. Övriga bilder visar lite organismer som studenterna hittat i vattnet. 3M har en Petrifilm med agar, helhäftigt! På filmen växer E.coli (blåa prickar) och Coliforma  bakterier (röda prickar), dvs tarmbakterier, vilket indikerar att man INTE ska bada där och inte heller dricka vattnet! Apropå dricksvatten så måste alla Austinbor nu koka sitt vatten. Vattenverket har inte klarat allt regnande den sista tiden och alla dricksfontäner på universitetet är avstängda. Kul med texten bakom dricksfontänen…..

Mina fritidsövningar

har också blivit påverkade av allt regn. Jag har inte kunnat spela tennis på drygt två veckor eftersom alla tennisbanor är utomhus och de blir superhala när de är våta. Denna veckan har jag dock börjat med en ny fritidsaktivitet. Jag har skaffat mig en personlig tränare vid namn Lupita. Jag ska nu träna 60 min 2 ggr i vecka i 5 veckor och bara efter mina första två gånger känns kroppen annorlunda och bättre- hon har fantastisk känsla för övningar min kropp behöver, jag är sååå tacksam.. Det fina i kråksången är att hon är KIN-student så jag betalar bara ca 100:- gången. Jag ska försöka få kontakt med hennes professor på Kinesiologiutbildningen (KIN) för att se om vi kan samarbeta kring något med vår Biomedicinutbildning. Tiden går dock fort nu, så vi får se vad jag hinner med…

Jag har sett ett reportage på Rapport (SVTPlay) om  BETO som demokraten här i Texas heter och kolla in vad mycket skyltar det finns, i alla fall i centrala Austin…hoppas nu han får  många röster… Det är väldigt vanligt att skylta med sina åsikter. Mina grannar har en schysst skylt, tycker jag.

De har också skylthumor………..

Fast den här hunden…, behöver man nog inte vara så rädd för……

Så, nu hinner jag inte blogga mer för idag. Ikväll blir det stallet och hoppning med Pacha. Vi ska träna inför tävlingen jag tänkt vara med på…..

Kram tills vi ses igen! Eva

2 tankar kring ”10 veckor i Austin

 1. Emma

  Hjälp vad mycket, och mycket roligt du får uppleva och hinner med. Verkar vara en härlig blandning av arbete och fritid. Men kom hem snart. Vi saknar dig och ditt rum ekar tomt!
  Hälsningar Emma

  Svara
  1. Eva

   Tack Emma!
   Vad glad jag blir av att höra att ni saknar mig! De orden värmer! Tiden går fort nu, så snart är jag hemma, men jag har några saker jag verkligen skulle vilja hinna med först, framförallt mina intervjuer med studenterna. Jag måste också hinna diskutera mer ang. ev. internationellt samarbete, det vore ju fantastiskt kul om det kunde bli en fortsättning även efter att jag kommit hem….
   Kram Eva som nu ser solen igen!!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.