Halvtid i Austin…

Så har halva tiden i Texas gått och delar av jobbet har fått lite mer rutinaktiga former..

jag är dock inte så van vid vara utomhus på jobbet, men nu fick jag chansen. Jag fick följa med FRI-gänget, Stuart och Erin (TA) och en gäng studenter då de skulle samla data från Waller Creek, i solsken…

 

Fast det var ett farligt uppdrag för insamlingen skedde vid Hancock Golf Course (en av de äldsta fortfarande ”aktiva” golfbanorna i USA).  Stället verkade vara ett paradis för några insekter vilka uppskattas mer av en speciell medarbetare…gissa vem….

Och fiskar fanns det också…..ser ni dem?

Efter denna fina soliga dag (för en dryg vecka sedan) så har Texasvädret varit blött värre… och kallt! Temperaturen gick från över 30 till 8 (grader Celsius) under ett dygn… oj- vad jag frös… Nå, det var bara att införskaffa lämplig klädsel.. och roa sig med att äta kul frukter…fast det är en citron….så det var lite syrligt….

På labbet med den andra kursen (SIAD) så fick jag nöjet att träna några studenter att hantera bakterier, sterilteknik med utstryk och odling. Det är fortfarande lite kaosaktigt i denna kurs. Studenterna gör försök med olika organismer. En del odlar alger, andra bygger kackerlackshus eller myrbon och några fixar bostad åt maskar ……   Det märks att en speciell dag närmar sig här i Austin, så veckas gåta är: – vilken dag är det jag menar? En ”liten” ledtråd ger min sista bild i denna blogg…. Vi hörs o ses igen om en vecka…, hoppas jag! Eva

5 tankar kring ”Halvtid i Austin…

  1. Eva

   Lycka till med tentorna Åsa, och hoppas studenterna har pluggat ordentligt! Jag har det bra och det är faktiskt kul när studenterna tackar för undervisningen (trots mitt lite lite stappligt språk) 🙂

   Svara
 1. Göran Sahlén

  Ja, den lilla flicksländan är ’såklart’ en sjöflickslända av släktet Enallagma, vi har en art av det släktet i Sverige också. Det stora, äggläggande paret är en art kejsartrollslända, Anax junius, en art som är känd för att kunna företa långa vandringar i Nordamerika. Vi har en annan art av släktet som de senaste 20 åren etablerat sig i Sverige också, bland annat i vattensamlingarna ute vid Stenhuggeriet.

  Svara
  1. Eva Strandell Inläggsförfattare

   Tack Göran for superb info om sländorna!!! Jag gillar verkligen namnet Sjöflickslända!

   Svara
 2. Gunnar Weber

  Hej Eva!
  Ser fram emot att komma till Texas. Där pumporna är stora som hus och citronerna tror att de är 13-armade gula bläckfiskar…eller vad det nu var? Du såg ut som att du kom direkt från hockeyrinken i din tre kronor-dress…men söt var du ;=)
  Det tycks hända en hel del….sjöflickslända inte att förglömma…hoppas att sjöpojksländan kommer på besök så att det kan bli sjöbabysländor på sikt:=)
  Vi hörs och syns!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.