12 veckor i Austin..

Tre månader har nu gått och jag känner mig redan fullproppad av alla intryck.

På jobbet går allt sin gilla gång. Labben i SIAD kursen igår var jobbig, som vanligt, jag gillar inte riktigt att inte ha kontroll. Jag undervisade dock en jätteduktig student i bakterieodling, men oj vad trött hon var efteråt, hon hade glömt att äta lunch….. På FRI labben så extraherade studenterna DNA från vattenprover tagna från Waller Creak. Med hjälp av PCR ska de undersöka från vilken organism E. colibakterierna kommer från, spännande lab! Ruth Shear som är kemilärare har lyckats få nästan alla 50 studenter att bli intresserade av kemi!

Jag har i veckan träffat en lärare, Dixie Stanforth, som undervisar i personlig träning mm på ”Department of Kinesiology and Health Education”. Det är intressant att ämnet ligger under lärarutbilningen!  Dixie ska hjälpa mig hitta KIN-studenter som jag kan intervjua till min Masteruppsats, vi får se hur det går (studenterna måste lockas med ”credits” för att de ska ställa upp). Vi pratade också kort om ev. samarbete och hon föreslog att vi kunde låta studenterna i Austin o Halmstad mäta olika fysiologiska parametrar och att de sedan samarbetar om resultaten (vi får dock räkna om miles till km.. : ). Jag ska prata mer med Dixies man, som också är PT lärare om detta, eftersom det är han som håller i dessa övningar. Läs om Dixie på https://education.utexas.edu/faculty/m_dixie_stanforth

Min fritid

har även den fyllts med aktiviteter. Hästtävling på lördagen (tvättning på fredagen) och tennistävling på söndagen. Och ja, jag kom sist i Hunterklassen (jag förstod inte att hästen skulle se ut som den nästan sov – väldigt avslappnad, det fixade inte Pacha och jag…..).

Jag hade min sista sista Improv teaterträff och jag fick en gruppbild (och alla underskrifter om publicering). Jag kommer att sakna alla skratt!

I förra veckan var jag på Bullock Texas State Museum. Ett tema var Rodeo- så utställningsföremålen var i min smak…. Lasson kanske inte är så spännande men kolla in den lilla killen som rider Rodeo på ett får…Han trillade av ganska snabbt (jag såg filmen). Det var mycket film på museeet, så nu har jag även sett hur Rodeo shower går till i Texas, på en lika stor arena som fotbollen – nästan….  Jag avslutar med en liten bild på en av mina kompisar… och från Volleyboll matchen jag var på igår kväll.

Ha det bra! Nästa vecka kommer Gunnar hit till mig, om allt går som det ska!! Härligt med lite besök och att få prata och lyssna på svenska!

Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.