Elva veckor i Austin

Den här veckan på jobbet

har det hänt mycket ! Och jag har många intryck att sortera…. Mitt arbete på FRI- och SIAD-kurserna följer sina spår, fortfarande med en del inslag av kaos ( fra. i SIAD). I onsdags hade jag ansvar för allt mikrobiologiskt arbete som studenterna behövde utföra. Det gällde att ha ögonen på alla grupper så att inga större misstag skedde. Efter 6 timmar i ett lab utan fönster och i full koncentration, var jag ganska trött. Jag hann dock ta några bilder på veckans ”experimentoffer”. De sista två bilderna är på ”mud” från Waller Creek, tanken är att undersöka förekomsten av polyaromatiska kolväten….    

På FRI- lektionen visade Stuart en film som jag direkt tog till mig, delvis för att jag förstod budskapet och för att föreläsaren hänvisade till improvisationsteater (jag har min sista lektion på söndag). Jag blev HEL-INSIPRERAD! Se Uri Alon på TED talk: https://youtu.be/F1U26PLiXjM

Och hur INSPIRERAD blev jag inte av att bevista Kate Biberdorfs Kemilektion på Halloween! Kolla in hennes kemilektion för 500 ! studenter! Och var det inte till och med en kemiintresserad HÄST på lektionen, se bild ovan…Kolla in filmerna, överseende med ljud och bild behövs…… Håll ut 1,33 in på första filmen, då händer det något….https://youtu.be/zl1Y2A0WDsc

Se mer skakig Halloween kemi…

https://youtu.be/EXsLHtQVvLY

https://youtu.be/gpbh2ZfnQEU

Eller titta på en professionell variant- Wendy William show (Ja, Kate är nog ganska känd redan).

https://youtu.be/8Fw_T9bXMaA

Veckans intryck var dock inte slut. Jag träffade och lyssnade även på Michel Starbird. Han gav mig sin bok och ville att vi skulle träffas o prata över en kopp kaffe, vilket jag förstås mycket gärna också vill (efter att jag läst hans bok 3 ggr). O jisses, vad hans idéer INSPIRERADE mig! Är det någon som kanske känner till boken?

Också var det ju som sagt Halloween, så på

FRITIDEN

träffade jag en del underliga varelser, hus, hästar och åsnor… Och ja, Jag och Sheldon fick priset: Grand Champion, Halloween 2018!!!  

Förutom detta har jag också hunnit med att gå på Bullock Texas State History museum, vilket gjorde att jag nu förstår begreppen  ”The Lone Star” och ”Texas Spirit” bättre… Men mer om detta besök i nästa blogg (annars blir det inget mer än bloggadet gjort idag, fredag).

Hoppas vi ses nästa vecka! Kram Eva

3 tankar kring ”Elva veckor i Austin

 1. Gunnar Weber

  Vilka härliga bilder och häftiga föreläsningar…! Var det du Eva eller mulan som blev champion? Hur gick detta till?
  Du jobbar på bra ”over there”…!
  Fullt ös som vanligt!
  Vi verkar att ha en hel del att lära av storebror!

  Svara
  1. Eva

   Båda åsnorna- vi bedömdes parvis….. Och. ja—, lärare har verkligen stor möjlighet att inspirera sina studenter på olika sätt…. kanske vi behöver mer lust till att inspirera, inte ”bara” göra vårt jobb……

   Svara
 2. Emma

  Wow! Svenska studenter hade kanske blivit lite chockade.
  Fantastiskt talande bilder, som visar lite av allt häftigt du får vara med om!
  Kram Emma

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.