En och en halv vecka i Austin…

Hej!

Bloggandet blev några dagar försenat p.g.a. att jetlag:en hann i fatt mig i slutet av veckan. Här kommer dock några rader från Austin. Jag tror jag senare kommer att dela upp bloggen i två delar, en som kommer att handla om allmänna upplevelser och tankar och en del som mer hör till jobbet, när det går att skilja dessa åt.

Första dagarna var intressant, otroligt vad hjälpsamma och glada Texikanerna är, jag kände mig verkligen välkommen och jag pratade med alla, allt från byggarbetaren vid busshållplatsen, vi diskuterade konstiga sätt att bygga på (se bild nedan) till snabbköpskassörskan som berömde mitt örhänge (en liten säkerhetsnål i silver)… hur kunde hon se den…..?

Mitt boende är perfekt för mig och jag kände mig nästan som hemma redan efter två dagar. På bilden syns mitt lilla hus (ett rum med allt…) och min nyinköpta enväxlade cykel.

Kolla in byggnaden nedan! Byggarbetaren jag pratade med berättade att de varit tvungna att hämta en ingenjör från Indien som kunde hjälpa dem lösa problemet med svajningar…… Där vill inte jag ha mitt kontor…nää..

 Mitt kontor ser ut så här och ligger i Paint hall, notera vattenflaskan och heltäckningsmattan…. Det jag gillar bäst är lukten inne i Paint Hall, det luktar universitet , undrar när lukt-appen kommer ut på marknaden? Hade varit kul att skicka lukten…

Varmt är det! 38-39 grader C, men det går att cykla i skuggan under träden och alla dagar hitintills har godhjärtat bidragit med en skön ”breeze” (man är dock hela tiden lite blöt av svett).

och Austin är cykelvänligt! Bilarna tar det så lugnt så man känner sig aldrig orolig, det känns säkrare att cykla här än i Halmstad!

Och ja, jag har redan sett de miljontals fladdermöss lämnat bron för att flyga ut o äta. Jag tog en liten film och lade ut den på Youtube med adressen:  https://youtu.be/RJG4GY7sIzM

så titta gärna på den också (varning för skakig amatörfilm!). På bron var det fest och musik och jag började undra om fladdermöss kanske inte har ”vanlig” hörsel, för de verkade inte vara störda- någon som vet?

Jag har massor av mer att berätta om mina upplevelser hitintills men jag får spara det till en annan dag eftersom det börjar bli läggdags.

Sköt om till vi ”hörs” igen!

Eva

6 tankar kring ”En och en halv vecka i Austin…

 1. Margareta Jarz

  Verkar som att du har det fint men jag avundas inte hettan. Huset som du bor I ar Val byggt till dig.?? Som klippt och skuret.
  Ska klippa Ned rosorna nu. Huset malas. Slit och slap hella dan.
  Vantar ivrigt pa att fa hora mera fran ditt liv over there. Konstig stavning det blir!
  Kram
  Margareta

  Svara
 2. Emma

  Hej, ser härligt ut och vilket mysigt boende! Värmen hade jag också gillat 🙂 Låter som om du landat väl i din nya vardag.
  Kram Emma

  Svara
  1. Eva Strandell Inläggsförfattare

   Ja,det var ett bra uttryck, nu efter 2 veckor känns det faktiskt som om jag landat..

   Svara
 3. Helena Bengtsson

  Åh vad roligt att följa dina äventyr Eva! Verkar vara många intryck redan:) Ser fram emot fortsatt spännande läsning!

  Svara
 4. maria

  Hej, ser ut som du har det jättebra, jag gillar ditt hus och cykel, och ha de gärna tagit värmen nu då det bara regnar här….
  Kram
  Maria

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.