Priser och ett tråkigt farväl!

Då har mina veckor tagit slut, jag hade önskat att jag haft mer tid att skriva inlägg men midterms och plugg kom imellan! Här läser jag 6 kurser samtidigt och professorerna samarbetar inte så belastningen är inte jämnt fördelad som i Sverige. Innan jag säger tack för mig tänkte jag dela med mig av lite priser här i Korea så ni kan få en bild av hur mycket saker kostar:

  • Boende – 480,000 krw (ca 3500 sek)
  • Äta ute – 4000-15,000 krw (ca 30-100 sek)
  • Kläder – Kan kosta allt från 10,000 krw (70kr) upp till väldigt mycket men utbudet av billiga kläder från marknader är magiskt!
  • Tunnelbana kostar 1250 krw (ca 7 sek) per ”åktur” kan man säga så även om man byter tunnelbana så kostar det lika mycket.
  • Resa ner till Busan (södra Sydkorea) 35,000 krw med buss enkelresa ( ca 250 sek)
  • Taxi startar på 3600 krw men jag har aldrig betalat mer än 10,000 krw (70 sek) när jag åkt

Sydkorea är i min mening billigt och du kan uppleva väldigt mycket för en liten summa pengar. Dessutom så annordnas det väldigt mycket gratis event man kan gå på, jag var nyligen på Korea street arts festival som var helt gratis. Under chuseok hade även många museér gratis inträde.

Med denna lilla prisguide har det nu blivit dags för mig att tacka och lämna över till nästa person! Mina sista ord till dig som läser detta och funderar på att åka utomlands en termin måste ändå bli ”bara gör det”, ingen annanstans kommer du ha ett sånt skyddsnät som Högskolan i Halmstad faktiskt är när du reser ensam, det är en möjlighet att uppleva något mer än det du är van vid och du kommer lära dig så mycket mer än bara ett lands kultur eller språk då du kommer möta utbytesstudenter från hela världen!

Ta hand om er i Sverige och tack för mig!

PS. Bara gör det!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *