Lotte World and Seoul forest Park

Lotte World är Koreas variant av Disneyland, Lotte är ett väldigt stort företag som har Stormarknader, egna mäkren (tänk ICA eller COOPs), de äger även en hamburgekedja som heter Lotteria.

Vi som utbytesstudenter hade möjligheten att köpa biljetter dit för endast 20.000 Koreanska Won istället för 54.000 som det normalt kostar. Koreanska won förkortat KRW är valutan här i korea. Jag brukar räkna att 1000 KRW motsvarar ungefär 7 kr så det kostade alltså 140kr att gå in och då är de flesta åkturer gratis. Jag kommer göra ett litet inlägg med vad olika saker här i Korea kostar nästa vecka!

Vi besökte Lotteworld en fredag ca 12.00 på dagen så det var rätt mycket folk och tyvärr hann man inte åka några karuseller eftersom köerna var från 60 min upp till 1,5 h. Vi hade lite bråttom då vi skulle iväg och handla halloweenoutfits på kvällen men några andra kompisar stannade till sent och då hade dem en Zombieparad och även alla Disneykaraktärer hade en parad. Så besöker ni Lotteworld rekommenderar jag att vara där på kvällen för att se alla shower!

imgp1480
Slottet i utomhusparken

imgp1471 imgp1474
Lotte Tower och Ingången till Lotte World

Idag har jag äntligen kunnat släppa alla midterms, och projekt vi haft, nu har jag bara en presentation kvar och det är i min fotografikurs på tisdag. Därför begav jag och en vän oss till Seoul Forest Park som ligger mindre än 10 minuter från där jag bor! Det är en jättestor park som har rådjur, en blomsteräng och en insektträdgård.

imgp1513 imgp1518
imgp1523 imgp1524
Som ni kan se fick jag en ny kompis, så otroligt gullig, men det känns konstigt att titta på dessa vanliga svenska djur i en inhängnad

imgp1525 imgp1539
Parken har även en damm med massa coola fiskar, normalt ser man dem inte men nu var det en man som stod och matade dem med fiskmat så det var säkert 20-30 st precis vid vattenytan

 

Det här är ändå det mest fantastiska med Korea, det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, du kan alltid ge dig ut och hitta något att göra. Det är nog det jag kommer sakna mest härifrån, det mesta är öppet eller tillgängligt 24/7 så det kommer kännas konstigt att komma hem till Halmstad och mataffären stänger 23.00

 

1 tanke kring ”Lotte World and Seoul forest Park

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *