Ett sista inlägg

De sista dagarna i skolan börjar att närma sig och just nu är fyra utav fem kurser avslutade. Det har varit en väldigt intensiv vecka med inlämningar, redovisningar och tentor, men det har gått bra och nu väntas avregistrerings perioden.

19357504_10209615399922368_752133031_n

När man registrerade sig på högskolan under den första veckan så fick man en personlig blankett som skulle stämplas och skrivas under utav fyra olika administrationer. Inget digitalt, utan stämpel och underskrift. Nu ska man göra detta igen, fast nu är det för att man ska avregistrera sig från deras system.

19357626_10209615380001870_1778837894_n

En liten uppdatering angående mitt te-set, det är nu på väg till Sverige med flyg. Jag fick lite hjälp av en lokal vän som tipsade om vilka företag som skickar internationella paket för ett rimligt pris. Det visade sig att Taiwans statliga post var det bästa alternativet. På postkontoret var allting bra informerat på engelska och alla blanketter gick smidigt att hitta. Om detta skulle hända någon annan så kan jag nu säga att detta går att lösa väldigt smidigt med bara några hundralappar i frakt.

img_3031

Nu mot slutet av terminen börjar mynt-samlingen att bli väldigt stor, och jag har inte hittat något bra sätt att spendera mynten på. Efter att ha rullat egna mynt-rullar så var frågan fortfarande kvar, vad ska jag göra med dessa. Jag ska tillägga att här är det kontanter som gäller för det är långt ifrån alla som tar emot utländska kort.Tänkte att posten kanske kunde ta emot lite mynt, så jag tog med ett par rullar när jag skulle lämna in paketet. Han på posten blev lite fundersam på om han egentligen ville ta emot mynt rullar när jag skulle betala frakten för paketet. Ingen av bankomaterna fungerade så det var det smidigaste för mig i det läget att betala med mynt. Han tog tillslut, motvilligt emot allt och började räkna. Det tog ett tag att räkna men jag blev i alla fall av med större delar av samlingen mynt.

Det känns så konstigt att vi snart ska lämna Taiwan. Jag kommer verkligen att sakna detta landet, även fast att det har regnat konstant i två veckor nu.

img_2314

Lite sol och bad blev det förra helgen i alla fall, detta var i Norra delen av Taiwan.

img_0121 img_0178

En del kvällspromenader har det också blivit

img_2053 img_2328 img_1623

Så detta blir mitt sista inlägg på denna bloggen och jag hoppas att det har varit intressant att följa med. Jag vill verkligen passa på att rekommendera folk att åka hit, även om man inte ska studera. Det finns så mycket att se och uppleva, och jag har fortfarande en massa ställen som jag vill åka till här i Taiwan men som inte kommer att hinnas med, tiden är ibland ett hinder.

Tack för mig!

再见 – Zàijiàn

img_2392

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *