Oplanerat Inköp

Snart är ännu en vecka slut och tiden går verkligen för fort. Det är drygt tre veckor kvar i skolan här, det betyder också att det inte är länge kvar tills alla inlämningar ska in och alla tentor som ska skrivas. Det känns verkligen inte som att man har varit här i snart fem månader. Tiden har gått så fort och det känns overkligt när man tänker tillbaka. Det känns inte som att det var så länge sen man stod och frös i Stockholm.

Det finns väldigt mycket att göra här, många av utbytesstudenterna håller sig till festandet då det är ganska billigt att gå ut här. Men jag ville göra saker som var mer typiska för Taiwan och uppleva mer av landet. Det tog inte långt tid tills man insåg att sportaktiviteter i allmänhet är väldigt populärt bland studenterna här i Taipei. Efter lite reaserch hittade vi en sida/app som heter ”Meetup” där man kan ansluta sig till olika grupper och aktiviteter.

Både jag och Sarah testade detta och tyckte det fungerade jättebra. Vi fastnade båda för Hiking och våran första hike via Meetup var uppe på Elephant mountain där man kan se jättefina utsikter över Taipei. Det är väldigt många trappor att gå upp för, men inget oförväntat då det är trappor överallt i Taiwan.

img_1371

Det här är också ett bra tillfälle till att träffa en massa härliga nya människor på, många lokala men även folk som är på besök. Man går i grupp om cirka tio stycken och det finns en arrangör som lägger upp eventet och denne är lite ansvarig för att hitta rätt väg.

Taiwan består av 70% berg och det finns många populära Hikes i de så kallade High-Mountains områdena. De är dock lite mer tidskrävande och kan ta mellan 3-5 dagar beroende på svårighetsgrad och läge. Förhoppningsvis kommer vi att hinna med två High-mountain hikes innan vi lämnar Taiwan. Det är så väderberoende och vädret har inte varit så bra de senaste månaderna.

Jag lägger lite blandade bilder här ifrån olika Hikes och National Parks.

img_2649 img_2666

img_2813 img_2574

img_3086 img_1686 img_2064

Nu när det närmar sig slutet så börjar det bli dags att tänka lite på att köpa presenter med sig till de där hemma. Först hade jag funderingar på att skicka hem en liten låda med saker i via något fraktföretag här ifrån, men det var något som jag senare ändrade uppfattning om och skulle bara köpa mindre saker som man kan ha med sig i resväskan.

Igår var vi inne på en souvenirbutik här i Taipei. Jag har varit där en gång tidigare och tittat, de har jättefina saker. Något som jag uppmärksammade den här gången var alla små skyltar som stod överallt på hyllorna ” WATCH OUT, You are responsible for any damages”

img_2961

Jag gick vidare och tänkte inte mer på det och tittade på alla fina Te-set, för Te är något man dricker väldigt mycket här.

Det var ett set som jag tyckte var häftigt, det hade en liten detalj som jag inte riktigt förstod vad man skulle använda den till och plockade upp denna för att titta. Detaljen var ganska liten och hade en så konstig form att den gled ur mina händer och jag tappade den. Den lyckades träffa hyllkanten som var i trä, delen gick sönder!

Givetvis så lät det ju jättemycket när den träffade hyllan, och bakom mig ser jag en anställd som rusar fram mot mig. Det första hon säger är ”The whole set, the whole set” och genast börjar packa ihop te-setet. Jag förstod ganska snabbt att jag behövde betala för hela setet som också hade någon form av bricka under sig, som var jättetung. Jag bad om ursäkt och försökte prata med henne men det gick inte och jag blev alltså tvungen att köpa hela Setet då denna lilla detalj inte gick att köpa lös. Det var inte jättebilligt och när jag nu får se paketet allting ligger i så blir jag lite full i skratt, för det är nästan en meter långt och väger 6kg. De frågade om jag reste, och jag svarade JA!  De bara skrattade och tyckte hela situationen var jätterolig.

Nu sitter jag här med ett jättefint Te-set och måste nu gå tillbaka till mina funderingar på vilket fraktbolag som kan skicka hem saker till Sverige, för ett billigt pris.  Det blev ett gott skratt och några gratis kaffepaket som de gav mig som tröst. Men det kunde ha varit värre, tänk om jag inte hade gillat hur det såg ut eller att det var en av de dyrare sakerna som kostade uppemot 25 000 svenska kronor.

img_2999

Trevlig helg på er!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *