Kaohsiung och Tainan

Resan fortsätter och just nu är vi i ett regnigt Alishan. Jag ska tillägga att jag gör denna resa tillsammans med en klasskamrat som också läser till Mekatronikingenjör på Högskolan i Halmstad. Det har varit ett par ganska hektiska dagar i både Kaohsiung och i Tainan som har varit två väldigt intressanta städer.

Första stoppet var i Kaohsiung och där började det med lite problem med hotellet. Efter att ha bytt hotellrum tre gånger så var det tillslut ett rum som inte var rökskadat. Jag brukar inte vara jättekänslig, men föregående rum luktade så mycket cigarettrök så det stack i ögonen. Hotellet var väl medvetna om problemet. I Taiwan i allmänhet så är det höga böter och väldigt strikt när det kommer till rökning på allmänna platser och i Hotell. Det var nog bara lite otur med detta hotellet.

Många beskriver Kaohsiung stad som ett finare Taipei med en trevligare miljö och trevliga människor, men vi upplevde det inte riktigt så. Taipei är väldigt modernt och fräscht medans Kaohsiung kändes lite gråare och inte lika glatt, men självklart fanns det fina ställen här också.

img_2546 img_2582 img_3802

Våra resmål i Kaohsiung var Monkey-Mountain och Fo Guang Shan Buddha Museum/Monastery. Dessa dags turer gick dock över våra förväntningar och det blev väldigt lyckat. Det var massor med apor på Monkey-Mountain och det kändes lite spännande att gå i skogen när det var apor uppe i träden och på vägen framför en när man gick.

img_3644 img_3855

Det är en sak som förekommer ganska ofta, det är att det kan vara svårt och få tag på bra information. Det gäller att vara lite påläst innan man går och frågar i turistbyråerna. The Dragon Boat Festival missade vi tyvärr, för att det var lite svårt att veta när det skulle börja. Detta kan ibland också gälla om man frågar efter bussar. Det är inte alltid det blir rätt, utan informationen är utdaterad. Så man får testa sig fram lite ibland och försöka fråga så gott det går, men det kan också vara en utmaning då många inte pratar så bra engelska. Ett tips är att ha en guidebok med sig, denna har hjälp i många lägen.

Tainan är Taiwans äldsta stad och var huvudstaden i landet förr i tiden. Detta blev vårat nästa stop, och hit blev vi rekommenderade att inte stanna för länge för att det var inte så mycket att se. Men det slutade med att vi kände att tiden här blev för kort då vi tyckte att denna staden var väldigt mysig och det fanns mycket att se. Maten här var också väldigt bra, och billig. Det som finns att se i Tainan är väldigt många tempel och gamla fästningar.

img_0003 img_2705

img_3948 Ingång till en cafeteria i Tainan.

Imorgon blir det upp tidigt för att förhoppningsvis se soluppgången över bergen här i Alishan, det regnar ganska mycket här. I senare inlägg får ni antingen en fin soluppgångs bild eller ingenting, haha.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *