Södra Taiwan

Nu på måndag och tisdag är det national holiday här i Taiwan och vi är lediga från skolan. Då vi bara har föreläsningar på dessa två dagar, så blev det möjligt till att åka iväg på en liten resa. Så jag befinner mig just nu i den södra delen av landet. Här nere skiljer sig naturen ganska mycket jämfört med den norra delen.

img_2457  img_2467img_3501

Resan hit gick snabbt då vi anlände med Taiwan High Speed Railway (THSR) och en smidig liten bussresa. Tanken är att hinna se tre intressanta städer i södra delen och avsluta resan med ett par nätter i centrala delen av landet, där det är utlovat ett par fantastiska vyer så som soluppgång över Taiwans högsta bergskedja.

img_2439  namnlos

Att resa runt i Taiwan är otroligt smidigt och billigt. Alla bussar och tåg har skyltar på både kinesiska och på engelska. Man behöver endast ett typ av kort, som fungerar som ett buss/tåg-kort, detta fungerar på alla kollektivtransporter i hela Taiwan. Man stämplar kortet när man går på och när man går av. Man kan även betala med detta kort i många butiker. Kortet köper man för trettiokronor på vilken Metrostation som helst och det fyller man sedan på med valfritt belopp, i metrostationer eller på Seven-Eleven butiker (som finns precis överallt i Taiwan). Detta kort heter Easy-card och är precis vad det är, mycket smidigt och användbart kort. Men vissa resor kräver att man boka biljetter i förväg, som t.ex. THSR.

18741459_1389181701162803_868333901_n

Vårat först stopp på denna resa är Kenting, som ligger i den södraste delen av landet. Detta är ett populärt turistresemål då det är massa stränder och många bra ställen för dykning, surf och flera andra vattensporter. Det är en riktigt härlig atmosfär här nere med massa barer, resturanger och en livlig main street.

namnlos2

Jag kan nu säga att har varit på ”Most Southern Point In Taiwan” vilket kändes lite häftigt, men nu så är detta delmål snart avklarat och efter tre dagar i Kenting så bär det snart av till nästa mål. Det har blivit bad, skogsvandring och en historisk stadsvandring under de dagarna vi har varit här och självklart en massa fotografering.

img_2507 img_2521 img_2520 img_3573

img_3460 img_3457

Imorgon blir det en kort bussresa till Kaohsiung där ska vi få uppleva The Dragon Boat Festival som firas i hela Taiwan, men firandet i Kaohsiung ska vara störst. Ska försöka dela med mig lite mer av denna resan i kommande inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *