Taiwan

Hej, jag heter Andreas och ska nu ta över bloggen för ett tag framöver. Hemma i Sverige studerar jag till Mekatronikingenjör och är inne på mitt sista år. Nu är jag i Taiwan på en utbytestermin och här läser jag ett par kurser inom produktutveckling och design. Skolan jag läser på heter ”National Taiwan Univeristy Of Science And Technology”, förkortat NTUST.

img_3277

Terminen börjar gå mot sitt slut även här och jag har nu bott här i drygt 3 månader. Under denna tiden har jag hunnit se så otroligt mycket häftiga saker och upplevt en massa saker. Innan jag bestämde mig för att åka hit så visste jag ingenting om Taiwan, hade heller ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Men jag kan nu säga att jag trivs jättebra här och rekommenderar verkligen alla att åka hit.

img_1346

Tillbaka till tiden innan jag kom hit, snabb sammanfattning. Det var en ganska jobbig period innan man väl kom iväg, det måste jag nog säga. Med massa planering och väldigt mycket tid som gick till att kolla upp allt som skulle göras. Det blev också ganska mycket utgifter som man gärna inte räknar med. Men det var verkligen värt all den tid och alla kostnader hit och dit. Så om du funderar och har möjlighet till att åka till Taiwan, så gör det.

img_2282img_0383

Resan hit till Taiwan gick väldigt smidigt, Arlanda – Hongkong, Hongkong – Taipei. Total flygtid runt 12 timmar, tidsskillnaden är +6 timmar gentemot Sverige. Taipei är alltså Taiwans huvudstad och det är här jag studerar och bor just nu. Taiwan tillhör Republiken av Kina, men det är ett självständigt land. Man pratar till större del Mandarin (Kinesiska) här, och det är något som jag försöker lära mig i en nybörjarkurs här på högskolan. Det är väldigt svårt men otroligt roligt. Det är väldigt uppskattat bland lokalbefolkningen, om man kan prata ett par ord.

Information och en liten överblick i hur livet är i Taiwan, det var något som jag kände att jag saknade innan jag kom hit. Så därför ska jag ska försöka dela med mig av hur det fungerar här och försöka vara så informativ som möjligt.

1 tanke kring ”Taiwan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *