Att studera på La Salle i Barcelona

Hejsan alla glada!

Som nämnt i föregående blogginlägg så lovades det härligt väder denna helgen och så blev det.
Därför har jag ägnat största delen av tiden utomhus, umgåtts med vänner och även tagit vara på solen genom att studera inför kommande inlämningar utomhus.

24

I detta inlägget så tänkte jag gå  in lite närmare på hur det är att studera på universitetet La Salle i Barcelona. Till att börja med så kan jag säga att jag är väldigt nöjd med det och känner att jag får ut mycket av mina studier här.

Jag läser totalt sju kurser, som alla sträcker sig över hela terminen och som nämnt tidigare så är de inom området business. Hemma på utvecklingsingenjörsprogrammet så delar vi upp en termin i två läsperioder och tentar då av en del av kurserna första halvan av terminen och läser de resterande kurserna under andra halvan.

På mitt universitet är närvaro på föreläsningarna, uppförande på lektionerna och deltagande i diskussioner väldigt viktigt och även betygsgrundande.
Föreläsningarna är upplagda så att vi som elever ska reflektera och svara på frågor, istället för att enbart lyssna på föreläsaren. Lärarna är väldigt engagerade och engagerar även oss elever genom att använda oss i exempel, vilket gör lektionerna roligare och intressantare.

Till skillnad från hemma, har vi flera regelbundna inlämningar och presentationer varje vecka och det ligger mindre vikt på de avslutande tentorna/presentationerna/inlämningarna.
Eftersom att vi har sju kurser så kan det ibland bli rätt mycket jobb. Men på detta sätt får vi studera många olika fall och får mycket övning i att presentera, vilket jag tycker är väldigt viktigt.
I Halmstad är det större fokus på de avslutande tentorna/presentationerna/inlämningarna, som då är större och mer omfattande. Tycker inte att en av alternativen är bättre än det andra, men de skiljer sig rätt mycket åt i form av studieteknik.

Avslutningsvis så skiljer sig upplägget på schemat lite. I Halmstad så är våra föreläsningar normalt schemalagda till två timmar och vi får en rast i 15 minuter efter halva tiden har gått.
Här så är alla våra lektioner 1 timme och 20 minuter utan rast i mitten av lektionen.
Jag går i skolan 11:10-15:40 måndag till torsdag och 9:40-12:14 på fredagar med mellan 10-20 minuters rast mellan föreläsningarna.
Detta brukar göra att det blir en sen frukost och sen lunch jämfört med vad jag är van vid hemma.

Jag rekommenderar detta universitet starkt.

Ha det gott!
Vänliga hälsningar Andreas

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *