Vardagslivet i Masaka

Oliotya!

Det här blir ett ”en vanlig dag”-inlägg.

Vi spenderar det mesta av vår tid på skolan där vi även bor, och det gör också cirka 360 barn.

snapchat-739218543

Dagen börjar klockan 7 med frukost som vi äter tillsammans med vår (nästan) 70-åriga side-kick som också är volontär på skolan. Eleverna på skolan har då redan hunnit med en lektion.

Efter frukosten spenderar vi förmiddagen hos någon av klasserna, vilket är allt från baby class till primary 7. I klasserna fungerar vi som stöd för lärarna och hjälper dem med rättningar eller liknande samtidigt som vi observerar inför vårt uppsatsarbete. (Är det en fredag så startar dagen med katolsk gudstjänst.)

Klockan 13 står lunchen klar, som avslutas med kaffe (det dricks väldigt mycket nescafé!!).

Eftermiddagen spenderas antingen i klasserna, med egna studier eller hushållssysslor (t.ex. Tvätta. Se bild.)

snapchat-2102985513

 

Inte helt fel studiemiljö

snapchat-1352913952

Framåt tidig kväll spenderas tid med barnen när de har lediga stunder. Detta har resulterat i en extrem skicklighet i tumbrottning, ugandiska ramsor och en variant av ”jeopardy” (Exempel på frågor: Hur förhindrar ni vinter? Har ni elefanter i Sverige? Vad odlar ni i Sverige? Kan du gräva? Vet du vem Justin Bieber är?).

snapchat-708746570

När barnen har kvällsmat eller fritidsaktiviteter, hinner vi i regel med egentid vilket brukar resultera i promenader eller en (kanske två) omgång Chicago-spel med vår granne (den andra volontären).

Middagen äter vi klockan 20, samtidigt som barnen har kvällslektion. Efter middagen brukar vi vara ganska trötta så vi kryper in i vår bur av myggnät kring klockan 22. Vid den här tiden är några av barnen i gång i den stora salen med sång och dans, vilket vi somnar till varje kväll. Vi hoppas att vi kommer över vår västerländska stelhet och anammar den ugandiska rytmen innan de här veckorna är slut!

Vad vi hittar på under helgen dyker upp i ett annat inlägg.

snapchat-1576890364
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *