Jordnötsskal och blåprickiga maneter

Hej!

Just nu är det ganska mycket i skolan här. Jag läser fyra kurser men har bara en sluttenta i en utav dem, resten tentas av genom uppsatser och andra uppgifter under kursernas gång. Arbetsbördan i sig tycker jag är ungefär densamma som i Sverige, men de är petigare här med formateringen när det gäller försättsblad och typsnitt och liknande. Närvaro på föreläsningar är obligatorisk på ett annat sätt här också och ger 10% av ens slutbetyg.

En del roliga saker har jag ändå hunnit med på sista tiden. Det mest kända man kan göra här är att besöka baren på Raffles hotell och dricka Singapore Slings och kasta jordnötsskal på golvet. Drinken är en rosa, ginbaserad cocktail som serveras med ett körsbär och en bit ananas på glasets kant. God, men ändå inte så märkvärdig. I Raffles bar får man jordnötter med skalet på och detta är det enda stället i Singapore som det är tillåtet att skräpa ner. Det är något av en tradition att sitta och skala nötterna och sen slänga skalen på golvet, en ganska rolig upplevelse på ett så lyxigt hotell.

Singapores akvarium överträffade också mina förväntningar. Jag trodde inte att det skulle vara så speciellt att se men det var faktiskt verkligen värt ett besök. Deras akvarium var enorma och det gick att se stora hajar och flera meter breda mantarockor på riktigt nära håll. Det var väldigt fint också och kändes inte sorgligt som det kan göra på andra djurparker ibland. En avdelning hade olika maneter som lyste i flera olika färger och trots att jag har en irrationell rädsla för maneter så får jag erkänna att blåprickiga små svampformade maneter är ganska söta. Det enda negativa var att jag (precis som när jag tittat på Den lilla sjöjungfrun) blev extremt sugen på fisk och skaldjur efter besöket.

Det är 17356798_10154453901545687_95655955_oså tråkigt med inlägg utan bilder men eftersom jag inte hade någon bra bild på hajarna så lägger jag in den här bilden på mig själv från en födelsedagsfest jag var på igår istället.

Vi hörs!

/Mi

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *