Nu är det min tur att blogga från Singapore

Hejsan!

Jag heter Mi och befinner mig i Singapore för utlandsstudier sedan ungefär två månader tillbaka. I Halmstad pluggar jag till svensk- och engelsklärare för gymnasiet och här i Singapore läser jag kurser i engelska. Jag kommer försöka skriva om sånt jag själv skulle velat läsa innan jag åkte iväg på utlandsstudier och om hur mitt liv som utbytesstudent i Singapore faktiskt ser ut.

Skolan som jag går på heter Nanyang Technological University, och de allra flesta studenterna som går där bor två och två i studentrum på deras campus. Själv har jag valt att dela en större lägenhet istället med fem andra studenter. Alla studenter som inte är svenskar kallar vårt bostadsområde för Little Sweden för att alla svenskarna verkar bo där istället för på campus!

En vanlig skoldag här i Singapore börjar med att jag vaknar sist av alla i lägenheten. I vardagsrummet sitter killarna med äggröra och nybryggt kaffe, pigga och glada efter sina morgonpass på gymmet. Och då menar jag alltid, oavsett hur tidigt jag går upp så sitter de där och har tränat redan. För mig är det för tidigt för att äta – och alldeles för tidigt för att träna.

En av mina föreläsare här är en ung britt som säger f*ck flertalet gånger och även har inkluderat bilder producerade av Playboy i en av sina Powerpoints. (Vi analyserade Christina Rossettis dikt ”Goblin Market”, så den kan ni ju kolla upp om ni vågar.) Lunch finns det massor med ställen att välja bland på skolan. Det är en väldigt stor skola så det finns flera olika food courts att gå till som är billiga. Det mesta är asiatisk mat men det finns till exempel också salladsbarer och ett ställe med västerländska pastarätter. En maträtt kostar runt 3 SGD vilket motsvarar ungefär 20 svenska kronor. Helt överkomligt!

Just nu har vi vad som kallas för recess week här, vilket är ungefär som ett spring break när alla tar ledigt och speciellt alla som är exchange passar på att resa! För mig blir nästa destination Bali i Indonesien, så mitt nästa blogginlägg kommer vara skrivet därifrån.

Vi hörs!
/Mi

img_4321

Min rumskompis Gabrielle, en vän till oss, jag, och en annan rumskompis Simon.

1 tanke kring ”Nu är det min tur att blogga från Singapore

  1. sarah

    Hej! läste att du skrev att alla kallar det ställdet ni bodde på för ”little sweden” vart bodde du någonstans?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *