Screen Shot 2015-05-05 at 09.08.09

Vilse på sjukhuset

Förra veckan tog designstudio hälsa slut. Både vår rapport och vår presentation är avklarad och det känns bra. Tyvärr var inte vår arbetsgivare på presentation och som det ser ut idag får vi köra en extra presentation med honom i veckan. Jag vet inte vart jag ska börja men kan börja med att beskriva vårt uppdrag igen för er som inte vet eller inte kommer ihåg.

Vårt uppdrag var att förbättra navigationen på Hallands sjukhus Halmstad eftersom det är väldigt vanligt idag att besökare , inte bara på detta sjukhuset, har svårt att hitta till sin mottagning. Under våra fem veckor av heltids arbete med det här projektet har vi jobbat fram ett koncept som vi tror löser problemet, eller iallafall minska problemet.

Vi har designat en helpdesk där besökare kan söka efter sin destination och sen ta med sig den genom att skanna QR-koden. Tanken är att vår helpdesk ska vara utplacerad på strategiska platser på sjukhuset eftersom det är där och inte vid receptionen. Besökaren kan genom helpdesk få kartan, från där hen är just nu till mottagningen, utritad på skärmen. Om hen sen vill kan, om så önskas, kartan skannas ner i telefonen.

Jag tänker inte gå igenom allt vi gjort rakt upp och ner i det här inlägget. Istället uppmanar jag er att läsa igenom vår rapport i form av en hemsida.

Länk till rapport: http://johannastromberg.se/lospital/index.html

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *