Studentkåren – Supervalvecka

Nästa torsdag är det dags för valmöte på Nationen. Fyra nya styrelser ska väljas in för kommande verksamhets år (1 juli – 30 juni). De kårorganen som har val är UFO, KAD, Thorax, Motvinden och Hjärter 6. Alla nomineringar till alla styrelser har kommit ut och ingen styrelse kommer vara full från start. Det betyder att om man är intresserad så kan valmötet öppna för frinominering där personer som missat eller ångrat sig kan söka direkt på mötet. Ett annat sätt att fylla styrelsen är att ha ett så kallat fyllnadsval senare under året. Styrelserna behöver inte vara fulla för att det ska fungera så där gör man som man vill. Själv är jag nominerad till ordförande posten i Hjärter 6. Är extremt taggad och ser fram emot att ta på mig en ledarroll då jag söker att utveckla min ledarskapsförmåga.

Förutom att jag är nominerad till en post inför valet så har jag även suttit på andra sidan av bordet och intervjuat sökande till både UFO och Motvinden. En valberedning, som är de som väljer nästa styrelse, består av tre medlemmar från den nuvarande styrelsen och två från kårstyrelsen. Anledningen till att det även finns med två från kårstyrelsen är för att lägga till en objektiv syn och så att styrelsen inte väljer in till exempel bara vänner. Jag var en av de två personerna från valberedningen i både valberedningen för UFO och Motvinden. Uppgifterna som en har när en sitter i en valberedning är att intervjua sökande och sedan bestämma vilka som valberedningen tror passar bäst i vilken roll av de olika sökande.

På torsdag klockan 18.00 på Nationen kommer valmötet att hållas och jag hoppas vi ses där. Endast medlemmar av studentkåren får rösta men alla är välkomna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *