Designstudio: Hälsa – Testa, gör om, gör rätt, repetera!

Idag utförde vi det första testet av vår lo-fi prototyp. Lo-fi innebär att den inte är så utvecklad och endast några få funktioner fungerar på vår prototyp. Mer eller mindre bara några enkla klick för att kunna testa interaktionen på en basnivå. Vi vill också testa och verifiera att vår designlösning fungerar. Imorse utförde vi två tester med hjälp där två personer utan några förkunskaper fick testa att navigera sig från punkt A till punkt B med hjälp av vår navigationslösning. Vi fick god feedback och gjorde flera insikter både under och efter användningstesten.

Nästa steg blir att vidare utveckla vårt koncept för att senare kunna testa en mer genomarbetad prototyp. En så kallad hi-fi prototyp. Idag testade vi prototypen på Högskolans område och navigerade mellan olika byggnader. Målet är att kunnat utföra tester på sjukhuset när vi skapat inomhus kartor på hur sjukhuset ser ut.

2 reaktion på “Designstudio: Hälsa – Testa, gör om, gör rätt, repetera!

 1. nina

  hej!
  jag är intresserad av programmet du läser men jag är lite fundersam över mina egna kunskaper
  behöver man kunna måla, ”designa”? eller är det något man lär sig med tiden? min målar kunskapsnivå är på den nivån där jag fortfarande målar streck gubbar som en 6åring ungefär, tror du att det kommer bli ett problem?

  och hur kreativ måste man vara?
  och brukar ni börja tidigt? för jag bor i gbg och funderar på att pendla
  är det mycket redovisningar ni gör? för jag är ganska blyg och så

  tack!

  Svara
 2. maxang13 Inläggsförfattare

  Hej Nina,

  Man behöver verkligen inte kunna måla för att klara av den här utbildningen. Jag ligger själv på samma nivå som dig när det kommer till att måla. Sen kan streck gubbar och andra simpla symboler vara mer än tillräckligt för att förmedla det man vill!

  Kreativitet är ett intressant ämne. Det är ingen som förväntar sig att du ska få ut nya innovativa idéer på rullande band. Vi är här för att lära oss men vi har möjligheten att göra egna projekt vid sidan om ifall det önskas.

  Vi brukar oftast början 10.15. Det har hänt någon gång att vi börjar 9.15 och kanske en gång vid 8.15! Vi har flera i klassen som pendlar från till exempel Varberg, Kungsbacka och Helsingborg.

  Det är ganska mycket redovisningar framför klassen. Men man lär sig och blir van efter att ha gjort det en del nu. Jag var extremt nervös inför att stå framför klassen och redovisa i gymnasiet och i början av min tid här på Högskolan. Men man blir van och lär sig hantera det!

  Hör gärna av dig igen om du har några fler frågor 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *