Designstudio – Insamling av empiri och forskning

Vecka ett har nu passerat och det är skönt att helgen nalkas. All fokus den här veckan har legat på att samla in empiri och forskning inom området. För er som inte läste design briefen i förra inlägget så ska jag och min projektgrupp i uppdrag att ta fram en digital artefakt som ska förbättra navigation inne på sjukhus. Men med två års erfarenhet genom vår utbildning vet vi att vi ska utmana briefen. Därför har vi undersökt vad problemet med navigationen idag är och vart problemet ligger. Problemet kan förslagsvis vara kallelsen man får hem innan man kommer till sjukhuset. Navigation inomhus är inte lika etablerat som navigation utomhus, till exempel GPS och Google Maps.

Vi har under veckan skapat intervjufrågor, intervjuat personal på sjukhuset, gjort observationer på sjukhuset och tagit bilder. Allt detta materialet kombinerat med en enkät, som vi har sammanställt, kan vi sedan använda för att understödja och motivera våra designval, våra koncept och vår artefakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *