Designstudion – En miljö att växa i

Idag mina damer, herrar och övriga så startade designstudio nummer tre. Även känd som Designstudio: Hälsa. 10.15 idag samlades alla stakeholders, studenter och lärare som är iblandade i designstudion för kick-off. Varje stakeholder berättade om sin brief och uppdraget. Klassen är uppdelade i fem gruppar á fyra personer. Varje grupp har en uppdragsgivare och en brief med olika utmaningar. Jag och min projektgrupp ska förenkla navigationen på sjukhus. Nu har vi fem veckor på oss att jobba fram ett eller flera koncept som vi i slutet presenterar för våra stakeholders, klasskamrater och lärare.

Programmet Digital design och Innovation är det enda programmet på Högskolan som har en kurs upplagd på det här sättet. Fem veckor av projektarbete 09.00-17.00, måndag till fredag. Vi har inga lärarledda lektioner utan lärarna är med och agerar som stöd och bollplank i våra projekt. Vi har i studiokurserna möjligheten att använda allt vi har lärt oss i tidigare kurser. Under de nästkommande veckorna kommer det mesta handla om designstudion. För om det är något som är värt att visa upp om mitt program så är det studiokurserna!

DesignBrief-HCH-2015-1
Så här kan en brief se ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *