DiVA-statistik för 2012

Enligt den officiella webbstatistiken för DiVA laddades det under 2012 ned 568 181 fulltextdokument från Högskolan i Halmstad. Siffran är en ökning med 41,5 % sedan 2011.

DiVA-stats-2010-20122011 års resultat var i sin tur en nästan 70-procentig ökning från året dessförinnan. (Vilket är det första år vi har komplett statistik för.)

Trenden fortsätter med andra ord att vara starkt stigande. De flesta nedladdningar – hela 66,3 % – kan spåras tillbaka till sökträffar från Google.

Jämförelsevis betyder resultatet att Högskolan i Halmstad med avseende på just fulltext­nedladdningar kommer på sjunde plats av de 29 DiVA-anslutna lärosätena i den nationella statistiken (efter Linköping, KTH, Uppsala, Linné, Umeå och Stockholm).

Någon motsvarande internationell jämförelse har vi inte tillgång till i dagsläget, men för att ta ett exempel så var antalet nedladdningar från University College of London – som är ett av de ledande i statistiken i Storbritannien – förra året strax under 585 000. I förhållande till detta står sig resultatet med andra ord synnerligen väl och generellt sett kan vi konstatera att användningen per publikation i DiVA-systemet är mycket hög.

(Read this post in English.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *