Ulrichsweb – förlagsinformation för tidskrifter

Ulrichsweb Vår senaste databas heter Ulrichsweb. Den är mycket användbar om man vill veta mer om en särskild tidskrift. Du kan t.ex. snabbt se om en tidskrift är vetenskapligt granskad (refereed) och få information om innehåll, språk, startår, hur ofta den kommer ut, vilka databaser som indexerar tidskriften mm. I Ulrichs finner du över 300 000 tidskrifter och andra seriella publikationer fördelade över fler än 900 ämnesområden.

Vägar till informationen

Du kan gå direkt till databasen och söka. Du når Ulrichsweb via vårt databasregister.

Enkelt sökgränssnitt i Ulrichsweb

 

Du kan också komma åt informationen via vår katalog. Finns det information i Ulrichs visas en knapp i fullpostläge, ‘Mer i Ulrichsweb’. Klicka på knappen och du länkas till information om publikationen i Ulrichs.

Knapprad i fullpostläge i vår lokala katalog

 

Ytterligare ett alternativ är att söka fram en publikation i vårt tidskriftsregister och därifrån klicka dig vidare till informationen  i Ulrichsweb, via länken ”Title details from ulrichsweb.com™”

En post ut träfflistan från vår tidskriftslista

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *