Summon – bibliotekets nya katalog

Summon är Högskolan i Halmstads nya och, i vårt tycke, grymma söktjänst.

Summon är en s.k. ’Discoverytjänst’. Den söker igenom en massiv förindexerad samling av böcker, vetenskapliga tidskriftsartiklar, tidningsartiklar, elektroniska böcker, avhandlingar, konferensbidrag, ett flertal databaser samtidigt mm.

Sökruta i SummonMed Summon kan du från en Google-lik sökruta söka igenom i princip allt som biblioteket har i sina samlingar.

Med Summon får du en överblick av det material som finns tillgängligt via biblioteket – både tryckt och elektroniskt. Drygt 63 miljoner poster är aktiverade i HH:s Summon. Sökningar kan även utökas till hela Summons index som består av fler än 600 miljoner poster.

Trots den enorma mängden poster i indexet går sökningar mycket snabbt.

Och tack vare det intuitiva gränsnittet går det fort att minska ner sin träfflista via olika filter, facetter och sortering.

Du kan t ex avgränsa dig till böcker som är kurslitteratur, vetenskapliga artiklar, material i fulltext, e-böcker, uppsatser eller snäva ner ett ämne med hjälp av ämnesord. Det går också att begränsa sökningen på period och författare.

 

 

Från bibliotekets startsida är en sökruta för Summon det första du ser. Här kan du välja att begränsa din sökning till böcker & artiklar eller inte begränsa dig alls. Det finns länkar till mer information om Summon samt sökhjälp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *